Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-08-01 15:16:00

Megszólalt az úszóválogatott kapitánya: belátható időn belül nem fog érkezni új magyar „szupergeneráció”

Sós Csaba szerint „ahogy sok évig nem láttunk hasonló csodákat, mint amit a Darnyi-Egerszegi-Rózsa-Czene-féle generáció csinált, úgy most sem számíthatunk arra, hogy Cseh Laci, Gyurta Dani, a Verrasztó-testvérek, Jakabos Zsuzsa, Hosszú Katinka után belátható időn belül érkezik egy ilyen szupergeneráció.”

Sós Csaba, a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya közleményében értékelte a magyarok tokiói szereplését.

„Én mindenképp arra helyezném a hangsúlyt, hogy tizenhárom döntőt úszhattunk, azokban szerepelt mindösszesen tizenöt ember, azaz a válogatottnak csaknem a fele, továbbá hogy mindenkire ugyanazok a kvalifikációs szabályok vonatkoztak, így volt miénk az egyik legnagyobb csapat, vagyis nem gondolnám, hogy olyan gyengén szerepeltünk volna” – írta meg az MTI a közlemény alapján.

Hozzátette: az olimpia előtti elvárásokat nem tartja a valóságtól elrugaszkodottnak, hiszen Verrasztó Dávid és Kenderesi Tamás bronzérme is csak néhány századon múlt. Megjegyezte azt is, hogy Kapás Boglárkát is a dobogóra várták, és, ha Hosszú Katinka „csak átlagos formát fut itt, mindjárt ott vagyunk az élmezőnyben” – vélekedett.

Úgy is mondhatnám: amennyire fájóak a negyedik helyek, annyira értékesek is. És az is érzékelhető, Európának sokadszor sem feküdt a távol-keleti helyszín, amit pláne megbolondítottak a reggeli döntők. Tudom, mindenkinek ugyanazok a feltételek, ám nagyon nem mindegy, milyen időzónából érkezve kell csúcsteljesítményt nyújtani” – áll a közleményben.

Sós szerint ő már a 2017-es budapesti világbajnokságon elmondta, hogy akkor még együtt úszott a múlt, a jelen és a jövő. Most az őrségváltás halasztódott egy évvel a Covid miatt, de muszáj beletörődnünk” – értékelt a szövetségi kapitány.

Tokiói Olimpia: alig több mint két tizeden múlt a dobogó Verrasztó Dávidnak

atv.hu 

Ajánlom

További belföldi híreink