Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-08-01 17:37:00

Győrfi Pál: sokan még ma is utánam kiabálják az utcán, hogy „Maradj otthon!”

Az Országos Mentőszolgálat szóvivője úgy érzi, rajta ragadt ez a mondat, miután a koronavírus első hullámában mindenkitől ezt kérte a a tévéken keresztül. Saját bevallása szerint nem gondolta volna, hogy egy ilyan hosszú médiaszereplés lesz ebből.

„Nehéz felidézni, milyen volt a Covid előtti életem” – meséli a Borsnak Győrfi.

Szerinte a járvány első hullámának idején még senki sem tudta, mi ez az egész, vagy mikor ér véget. A járvány elleni védekezéshez készített videókban szereplés a szóvivőnek új terület volt, „teljesen különbözik attól, amit eddig csináltam” – mondta. Hozzátette: a nézők így az emberi oldalát is megismerhették.

„Nem titok, hol lakom, ki a feleségem, hány gyerekem van… Ez részemről tudatos volt, mert szerintem jó, ha látják, magam is hús-vér ember vagyok, van családom, fájhat a lábam, lehetnek jó és rossz pillanataim” – fejtette ki.

Úgy érzi: a gyerekek körében is nagyon népszerű lett, aminek örül, mert ezelőtt, mint mondja, nem volt jó csatornája hozzájuk, most viszont „nagyon csípnek, mintha valamiféle mesefigura lennék” – fogalmazott.

A mentőszolgálat szóvivője azt sem bánja, hogy több internetes mém és vicces kép főszereplője lett, szerinte ezek közül egyik sem volt gonoszkodó.

„A legkreatívabbnak azt találtam, amikor nagyon öreg Győrfi Pált csináltak belőlem és az volt a kép mellé írva: 2037, még egy kicsit tartsanak ki!

Nem sértődtem meg, sőt többet meg is osztottam a saját közösségi oldalaimon, elvégre nehéz pillanatokban a humor gyógyszerként működhet. Akik csak a tévéből ismerik a komoly szóvivői énemet, sokszor meglepődnek, hogy nagyon is fogékony vagyok a humorra és az öniróniára”

 – vallotta be.

A lapnak Győrfi Pál azt is elárulta, hogy kamaszkorában a kedvenc könyve egy képzeletbeli képzeletbeli járvány terjedését próbálta meg valós elemekkel átszőve bemutatni, címe pedig „Járvány” volt. 

„Műfaja a horror és a sci-fi elemeit is tartalmazta, de megéreztem, hogy ilyen egyszer valóban bekövetkezhet” – osztotts meg a lappal Győrfi az emlékeit.

Győrfi Pál után Paulo Coelho is megihlette az Audioshake zenekart

 atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink