Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-07-31 15:27:00

A Hungary Helps ügynökség irodát nyit Jordániában

Az új iroda feladata a támogatások ellenőrzése, a támogatási igények begyűjtése lesz, mondta: Kovács-Pifka Péter a Hungary Helps ügynökség vezérigazgatója, aki az ügynökség működéséről, munkájáról, és az adományozások lebonyolításáról is beszámolt a Spirit Fm Magyarország segít című műsorában.

A Hungary Helps ügynökség több mint negyven országot támogat, ez összességében 160 projektet jelent szerte a világon, ennek jelentős része a Közel- Keleten van, ezért szükséges az iroda megnyitása az igazgató szerint

„Azbej Tristan államtitkár a Hungary Helps Program szakmai irányítója, ő dönt arról, hogy a támogatások milyen formában kerüljenek kifizetésre, hova folyósítjuk őket és milyen célokra. Mi vagyunk az az ügynökség, aki úgymond motorháztető alatt dolgozik, aki végrehajtja ezeket a feladatokat, mi vagyunk a közigazgatási egység, aki a támogatásokat folyósítja, kezeli és segíti a támogatottakat, ellenőrizzük a támogatásokat.” - számolt be Kovács- Pifka Péter az ügynökség munkájáról.

A vezérigazgató szerint a Hungary Helps Programnak háromféle támogatása van. Az egyik a gyorssegély, amelyet katasztrófa, terrortámadás, robbanás, természeti vagy ipari katasztrófa esetén folyósítanak. Példaként említette a legutóbbi Csehországi szélvihart, amikor már másnap segítettek a károsultaknak. "A másik támogatásunk az infrastrukturális újjáépítés, ezt abban az esetben adjuk, amikor túl vannak egy fegyveres vagy egyéb konfliktuson az adott régióban és szükség van arra, hogy az emberek vissza tudjanak térni a normális életükhöz. Ez lehet iskolai infrastruktúra, egyházi infrastruktúra, vagy bármilyen egyéb infrastruktúra, amire szükségük van. A harmadik fajta támogatás, amikor nem újjáépítünk, olyan helyszíneken segítünk, ahol egy ösztöndíj program hasznos tud lenni, hogy a közösség fejlődni tudjon és a gyerekek jobb oktatáshoz jussanak. Ilyen jellegű programjaink Afrikában több helyen vannak” - tette hozzá. 

 A program kapcsán kihívásnak nevezte, hogy egyes országokban nincsenek működő bankrendszerek sem.  "A cél az minden esetben ugyanaz, hogy a támogatások kedvezményezettjei, a szülőföldjükön jobb körülmények közé kerüljenek és jobb életet tudjanak élni. Továbbá, hogy a helyben való boldogulást elősegítsük és ne kényszerüljenek arra, hogy elhagyják a szülőföldjüket és Európába jöjjenek” - mondta Kovács- Pifka Péter. 

A teljes beszélgetés itt hallható.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink