Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-07-29 05:22:00

Vitray Tamás: Méltatlan helyzetbe hozta saját magát Hosszú Katinka és méltatlan helyzetbe hozták a vezetői

A magyar televíziózás legendája, aki 21 olimpiát közvetített pályafutása során, többek között az olimpiai megnyitókról, Szilágyi Áronról, Siklósi Gergelyről és Hosszú Katinka 2020-as Tokiói Nyári olimpiai játékokon való teljesítményéről is kifejtette véleményét a Spirit FM Beszóló című interaktív közéleti rádiós műsorában.

Hont András műsorvezető kérdésére, miszerint Vitraynak mi a véleménye arról, hogy Hosszú Katinka visszalépett két döntőtől is, illetve címvédőként hetedik helyen végzett 200 vegyesen, a Kossuth díjas riporter az eredmények vitatása mellett lényegesen fontosabbnak tartja érzékeltetni, hogy a háromszoros olimpiai, kilencszeres világ- és tizenöt szoros Európa-bajnok magyar úszónő méltatlan helyzetbe hozta saját magát és méltatlan helyzetbe hozták a vezetői.

„Gondoljunk bele, milyen szavakkal méltattuk Szilágyi Áront 3 olimpiai bajnokságért és hogyan beszélnek most kommentelők, névtelenek és egyáltalán miféle híreket terjesztenek most Hosszú Katinka kudarcáért” – folytatja okfejtését Vitray, aki szerint az Iron Lady a mostani teljesítményével nem pusztította el az eddigi eredményeit és nem létezik, hogy az úszó sport vezetői nem sejtették, hogy baj van, hiszen Vitray maga laikusként is érezte, hogy valami nincs rendben és Hosszú Katinka nem azokat az eredményeket hozza, amelyekkel fel lehet készülni az olimpiára. Egy rafináltabb sportember, aki tudja magáról, hogy nem megy a dolog azt mondta volna, hogy: Beteg vagyok. Hibázott - mondta.

„Biztos, hogy nem volt felkészülve. Biztos, hogy tudta. Biztos. Esküdni mernék rá, hogy tudta, hogy nem megy. Nem lehet nem tudni. Ez nem olyan sportág. Órával mérik a teljesítményt, egy stopper megmondja azt, halál pontosan. Nem vezető az, aki bíztat, bátorít és elfed. Mibe húzták bele? Mibe engedték bele?”

- méltatlankodik Vitray Tamás dühvel a hangjában.

A 2020-as nyári olimpiai játékokat nyomon követve Vitray sokallja a 13 magyar érem esélyét, mert szerinte rettenetes magas a színvonal idén.

Szilágyi Áron kardvívó pályafutását figyelemmel kíséri, és azt látja most Vitray, hogy Szilágyi bármit kezdene el, ami nem kardvívás és nem feltétlen sport, ugyanilyen módon lenne perfekcionista és hozná 100% -ig amire képes azért, hogy megvalósítsa, amire eltökélte magát. Egyértelműnek tartja a versenyen való jelenlétét és biztos volt abba, hogy nyerni fog. „Csak a célpesszimizmusom (kevesebbet mondok, mint, amit remélek) izgult érte, de voltaképpen, ha hideg fejjel néztem volna a versenyét, akkor azt mondom, hogy ez a fiú nyerni fog.”

Kőrösparti Gábor (szerk.: Szilágyi Áron menedzsere) arról is mesélt a műsorban, hogy Szilágyi hogyan próbálta a várható helyzetet preventív módon előkészíteni. A gránit szilárdságú Szilágyi egy percre sem veszítette el a fókuszt a pandémiás időszak alatt, egyszerűen alkalmazkodott és mentálisan erősnek érezte magát. Kőrösparti szerint Áron abban magasodott ki a mezőnyből, hogy tudatosan előkészítette és felépítette a stábjával azt, hogy minden impulzust kizárjanak, értik ezalatt azt, hogy Áron az összes közösségi média applikációt törölte a telefonjáról az olimpiára való kiutazása előtt néhány nappal. Mindezt azért, mert azt mondta, neki Tokióban feladata van - nem szelfizni, várost nézni megy -, amihez maximális fókuszra lesz szüksége, mindent meg kell tenni azért, hogy ez adott legyen.

Szilágyi mellett Vitray, aki Siklósi Gergely-ről (szerk.: olimpiai ezüstérmes, világbajnok magyar párbajtőrvívó) úgy beszél, mint egy búbájos egyéniség, akit „Belső mosollyal nézek, ha látom.” Soha életükben nem beszéltek egymással, mégis Vitray úgy érzi, ha Siklósi edzője lenne, számára a magyar párbajtőrvívó egy eszményi tanítvány, tökéletes partner az együttműködésben és csupa olyan jó tulajdonsága van, ami soha nem ijesztené meg. Lehet, Áronnál egyszer csak megijednék a sziklakeménységétől, az eltökéltségétől, valami kis lágyságot igényelnék tőle. Viszont Siklósinak az egész egyénisége olyan megnyerő, hogy az olimpiai ezüstérme aranyat ér.

Vitray a két sportolóhoz való hozzáállását úgy jellemzi, hogy: „Egy dobogó tetején képzelem el Szilágyi Áront, és magamat lent állva nézem, szeretem, elismerem és rajongok érte. Siklósi Gergelyt pedig szeretném, ha leszállna a dobogóról és belekarolhatnék.”

Ajánlom

További belföldi híreink