Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-07-29 20:35:00

Varga Judit üzent Lewis Hamiltonnak: a cipész maradjon a kaptafánál

A hétszeres világbajnok Forma-1-es pilóta Instagram-oldalán szólalt fel a homofóbnak is nevezett, magyar pedofiltörvény ellen a hétvégi Magyar Nagydíj előtt. Varga Judit szerint a pilóta csatlakozott „a nemzetközi fake news-gyártók táborához”.

Instagram-oldalán szólalt fel a homofóbnak is nevezett, magyar pedofiltörvény ellen Lewis Hamilton, hétszeres világbajnok Forma-1-es pilóta csütörtökön, a hétvégi Magyar Nagydíj előtt – számolt be a Telex. „Mindenkinek, aki ebben a gyönyörű országban, Magyarországon él. A hétvégi nagydíj felé közeledve a szeretném kifejezni támogatásomat azok felé, akiket a magyar kormány LMBTQ-ellenes törvénye érint. Az, hogy a hatalmon lévők ilyen törvényt hoznak, elfogadhatatlan, gyáva és félrevezető. Mindenki megérdemli, hogy önmaga legyen, függetlenül attól, kit szeret, vagy hogy mivel azonosul” – írta a versenyző arra buzdítva magyar követőit, hogy a kormány népszavazásán álljanak ki az LMBTQ-emberek jogai mellett.

forrás: lewis hamilton facebook-oldalaForrás: Lewis Hamilton Facebook-oldala

Varga Judit csütörtök este reagált Hamilton állásfoglalására. „Sajnálattal láttam, hogy ma Lewis Hamilton is csatlakozott a gyermekvédelmi törvényünket támadó nemzetközi fake news-gyártók táborához” – írta Facebook-bejegyzésében, azt javasolva Hamiltonnak, hogy „mielőtt butaságokat állít, olvassa el a magyar gyermekvédelmi törvényt”, valamint hogy „a cipész maradjon a kaptafánál, a FORMA 1-es pilóta pedig az autóversenyzésnél”.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink