Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-07-29 14:36:00

Karácsony Gergely szerint Orbán Viktor arra használja fel a veszélyhelyzetet, hogy megtiltsa a sztrájkot

A miniszterelnök egy kormányrendeletben, a veszélyhelyzetre hivatkozva gyakorlatilag lehetetlenné tette a légiforgalmi szolgálatoknál a sztrájkot.

A magyar miniszterelnök arra használja fel a veszélyhelyzeti kormányzást, hogy megtiltja a sztrájk lehetőségét a magyar munkavállalók egy részének – kommentelte Karácsony Gergely a Vasas Szakszervezeti Szövetség bejegyzéséhez, melyben azt nehezményezik, hogy a magyar kormány rendeletben tiltotta meg a légi irányítók sztrájkját.

A hozzászólásban – melyet az Index szúrt ki – a miniszterelnök-jelölt főpolgármester kifejti: szerinte „nem azzal lesz erős egy gazdaság, ha elveszik a dolgozók érdekérvényesítési lehetőségeit”, hanem ha „erős munkavállalói érdekképviseletek és erős munkáltatói érdekképviseletek tudnak a társadalom és a gazdaság számára erős és jó megállapodásokat kötni”.

Kommentje végén Karácsony szolidaritását fejezi ki „az érdekeiket érvényesíteni akaró dolgozókkal és a szakszervezetekkel”.

A légiforgalmi irányítókat tömörítő szakszervezet hétfőn jelezte a Magyar Nemzetnek, hogy keddre sztrájkot terveznek, mivel kevésnek tartják a 15 százalékos béremelést. A sztrájkot tiltó rendelet a bejelentés napján jelent meg a Magyar Közlönyben.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink