Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-07-29 06:27:00

Kapás lecsúszott a dobogóról, Németh Nándor 8. lett, gálázott a férfi vízilabda csapat

Ez történt éjjel.

Negyedik helyen végzett a 200 méteres női pillangóúszás döntőjében Kapás Boglárka a tokiói olimpián – írja az MTI. A világ- és Európa-bajnok úszó a táv első felében még a középmezőnyben tempózott, majd a második 100-on ritmust váltott és egyre feljebb jött, de végül két amerikai ellenfelét sem érte utol, így negyedik lett.

kapás boglárka (fotó: mti)Kapás Boglárka (Fotó: MTI)

A férfiaknál Németh Nándor 8. helyen zárt a 100 méteres gyorsúszás fináléjában. A 21 éves sprinter már azzal óriási bravúrt hajtott végre, hogy bejutott a döntőbe, hiszen ilyenre legutóbb 1964-ben, szintén Tokióban volt példa ebben a versenyszámban.

németh nándor (fotó: mti)Németh Nándor (Fotó: MTI)

A hetedik helyen végzett a 4x200 méteres magyar női gyorsváltó a tokiói olimpia úszóversenyén. A magyarok a csütörtöki döntőben Jakabos Zsuzsanna, Veres Laura, Késely Ajna, Kapás Boglárka összeállításban a franciákat megelőzve 7:56.62 perccel csaptak a célba. A szerdai előfutamban Kapás helyett még Verrasztó Evelyn úszott. A fináléban a kínaiak 7:40.33 perces világcsúccsal győztek, de a második helyezett amerikaiak és a harmadik ausztrálok is a 7:41.50-es régi rekordon belüli eredménnyel zártak.

fotó: mtiFotó: MTI

A férfi vízilabda válogatott gálázott Dél-Afrika ellen az A csoport 3. fordulójában, Märcz Tamás tanítványai 23-1-re ütötték ki ellenfelüket. A folytatásban várhatóan nehezebb dolga lesz a magyar válogatottnak, amely szombaton az Egyesült Államok ellen száll vízbe.

fotó: mtiFotó: MTI


Cseh László a csütörtöki elődöntőből a nyolcadik helyen bejutott a pénteki fináléba 200 méter vegyesen a tokiói olimpia úszóversenyén, így egy újabb nappal hosszabbította meg pályafutását.

fotó: mtiFotó: MTI

Telegdy Ádám a csütörtöki elődöntőből bejutott a pénteki fináléba 200 méter háton a tokiói olimpia úszóversenyén.

Pétervári-Molnár Bendegúz az elődöntős futamában ötödikként végzett, ezzel B döntőbe jutott egypárevezésben a tokiói olimpia csütörtöki versenynapján. A Budapest Evezős Egyesület 28 éves versenyzője - aki öt éve, Rióban 14. lett - 6:59.08 perces idővel ért célba a Sea Forest Evezős pályán. A futamból az első három helyezett került a fináléba. A 7-12. helyekről döntő B finálét pénteken magyar idő szerint 2.15-kor rendezik.

Cirjenics Miklós mérkőzés nélkül bejutott a nyolcaddöntőbe a 100 kilogrammosok között csütörtökön a tokiói olimpia cselgáncstornáján.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink