Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-07-28 12:29:00

Továbbra sem fizetnek a kórházak a beszállítóknak - a betegek is megérezhetik

Júniusban 41, 5 milliárdra rúgott a kórházak adóssága - az adósságállomány az állammal szembeni része elenyésző, magánszolgáltatókkal szemben fennálló tartozások teszik ki központi részét. A legfrissebb hírek arról szólak, hogy a kórházak már nem is csepegtetik a pénzt, hanem egyáltalán nem fizettek.

Már legalább nyolc hónapja nem fizetnek a beszállítóknak a kórházak

 

A covid vette át a normál kórházi ellátás szerepét, ráadásul ez nem is egy drága betegség - mondta Rásky László, Orvostechnikai Szövetség főtitkára. Az EMMI államtitkára a parlamentben azt mondta, hogy a covid miatt nőtt elsődlegesen a kórházak adóssága. A főtitkár szerint nyilván szoros az összefüggés, a halaszható műtétek minimálisra csökkentek, de az adósság minden évben jellemző szokott lenni.

Rásky László elmondta, hogy évtizedes struktúrák vannak életben a finanszírozás tekintetében. A covid előtt is alulfinanszírozottak voltak a kórházak, de a betegség drágasága miatt ez még fokozódott.

Azt reméli, hogy a betegek nem érzik a kórházak hatalmas adósságát - maximum abból, hogy egyes műtéteket el kell halasztani, mert hiányoznak alapfelszerelések. Ennek ellenére elismerte, hogy túl azon, hogy ez a vállalkozásokra is megy, a nap végén a betegek sínylik meg a finanszírozási problémákat.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink