Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-07-26 10:28:00

Pegasus-ügy: Pintér elment, de a Fidesz távol maradt a nemzetbiztonsági bizottság ülésétől

Pintér Sándor belügyminiszter megjelent az ülésen, de mivel a bizottság határozatképtelen volt, és napirendet nem fogadhatott el a kormánypárti képviselők nélkül, így nem kellett a lehallgatási botrányról beszélnie.

Stummer János, a testület elnöke hívta össze a zárt ülést, amiről a fideszes képviselők már jelezték, hogy nem vesznek rajta részt. A távolmaradásuk nem volt meglepetés, vasárnap a Fidesz-frakció is megerősítette az ATV Híradónak. 

Fidesz a Pegasus-ügyről: A baloldali politikusok túl sok filmet néznek

 

Pintér ugyan többször elmondta, hogy a nemzetbiztonsági bizottság zárt ülésén kész válaszokat adni a Pegasus-ügy kapcsán felmerülő kérdésekre, de ezt annak tudatában is mondhatta, hogy a Fidesz egy ilyen ülés összehívását nem támogatja – írja a Telex.

A lap a kémprogram beszerzéséről kérdezte a minisztert, aki szerint ezzel szintén a nemzetbiztonsági bizottsághoz kell fordulni, és Stummer Jánost kérdezni erről. 

Ha a nemzetbiztonsági kabinet ugyanis olyan javaslatot intézett a bizottsághoz, hogy az mentesítse a közbeszerzési eljárás alól valamilyen eszköz beszerzését, akkor a Stummer vezette testület erre rá is bólinthatott, anélkül, hogy tudta volna, konkrétan miről van szó

 – írják.

Információk szerint a testület most visszamenőleg ellenőrzi az összes ilyen kérést, hogy kiderítsék: előfordulhat-e, hogy az egyik ilyen a Pegasus  szoftver beszerzését jelentette. 

Ha találnak is, a nyilvánosság számára az sem fog azonban kiderülni: az ilyen kérelmek államtitoknak minősülnek, ezért nem tájékoztathatnak róla.

Pegasus-ügy: Minisztereket kérdez a kémszoftverről a DK

 atv.hu 

Ajánlom

További belföldi híreink