Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-07-26 18:38:00

Lehallgatási botrány: tüntettek az ellenzéki pártok a Fidesz székháznál

A Pegasus-botrány miatt kora este tüntetést tartottak az ellenzéki pártok. A demonstrálók a Terror Házától a Fidesz Lendvay utcai székházához vonultak, ahol több ellenzéki politikus is beszédet mondott. Az ATV tudósítója szerint nagyjából 700-800-an vonultak a székházhoz.

fotó: atvFotó: ATV

A menet a Terror Házától indult, a résztvevők az Andrássy úton, a szervizúton vonultak, rendőri felvezetéssel. A menet elején egy nagy molinót vittek, amelyre a rendszerváltáskor használt plakát mintájára oroszul azt írták, "2022: Tovarisi konyec" és amelyen a felirat mellett egy orosz katona látszott hátulról.

A rendezvényen felszólalt Donáth Anna. A Momentum európai parlamenti képviselője a titkosszolgálat tagjainak azt üzente, hogy át fogják vizsgálni a munkájukat. A kormánynak mennie kell és menni is fog - tette hozzá.

Arató Gergely hangsúlyozta felszólalásában, hogy a kevesek gazdagodtak, a sokak szegényedtek, ezt védi szerinte a kormány. "Az az út, amelyik ezen a kormány megy, ha hagyjuk, kivezet Európából" - fogalmazott, mire a tüntetők "nem hagyjuk" skandálásba kezdtek. Azt ígérte, addig nem nyugszanak, amíg meg nem tudják, kik hajtották végre a törvénytelen megfigyelést. Hozzátette: Magyarország 2022 után nem lesz következmény nélküli ország. 

Tetlák Örs, az LMP politikusa szerint nem győzik elégszer mondani, hány vörös vonalat lépett át a kormány. Szerinte a tisztesség dolgában állunk rosszul, 2022-ben korszakváltásra van szükség. 

A Jobbik országgyűlési képviselője a demonstráción arról beszélt, hogy fiatal demokratákból öreg bolsevikok lettek a fideszesek. Z. Kárpát Dániel szerint nincs két Fidesz. A nemzetbiztonsági bizottság mai ülése sok elemzést fog szülni, mondta, ő viszont úgy gondolja, hogy annál nagyobb beismerés nem létezik a kormánytól, minthogy nem mentek el. 

A tüntetésen Bárándy Gergely is felszólalt. Szerinte az igazi történelmi bűn az, hogy a kormány egyre jobban tolja az országot a keleti diktatúrákhoz. A jogász szerint a lehallgatási botrány arról szól, hogy a hatalom a vele kritikusokkal lehallgatja, megfigyeli, ez szerinte nem jogi, hanem politikai ügy. 

Dorosz Dávid üzent Orbán Viktornak: „lefőtt a kávé, ’22-ben ennek ára lesz”. A Párbeszéd politikusa szerint a Fidesz folyamatosan hazudik a lehallgatási botrányról.

„Elég volt, mondtuk 1989-ben és hajlandók voltunk az utcára is kimenni. Hajlandók voltunk tenni érte. Most is ezt kell mondanunk: elég volt és most is erőt kell mutatnunk” – erről beszélt Pálinkás József a demonstráción. Az Új Világ Néppárt elnöke szerint Orbán Viktor és kormánya visszatért a terror eszközeihez.

Lukácsi Katalin, a Mindenki Magyarországért Mozgalom elnökségi tagja felszólalását egy párhuzammal kezdte: ahogy Netanjahu 12 év után bukni tudott, most rajtuk a sor, hogy Orbán Viktor is bukjon jövőre. Hozzátette: Izraelben arra is sor került, hogy börtönbe kerültek politikusok. „Orbán Viktor egy bukott politikus és egy bukott miniszterelnök” – fogalmazott. Szerinte Orbán Viktor végérvényesen méltatlanná vált arra, hogy miniszterelnöknek nevezze magát. 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink