Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-07-26 14:38:00

Manfred Weber: A Pegasus-ügy már nem magyar belügy

Az Európai Néppárt frakcióvezetője szerint a magyar kormánynak készen kell állnia arra, hogy független vizsgálatot engedélyezzen az ügyben.

Manfred Weber, az Európai Néppárt frakcióvezetője a France24-nek azt mondta: „a magyar kormánynak készen kell állnia arra, hogy független vizsgálatot engedélyezzen a Pegasus-ügyben. Ez ugyanis már nem egy magyar belső kérdés. Tágabb értelemben európai szinten jelentkezik a hatása, ezért szükség van rá, hogy világosan lássunk ezekben a kérdésekben” – számolt be a 24.hu.

A frakcióvezető hozzátette: az embereknek Európa-szerte biztosnak kell lenniük abban, hogy az unió valóban tiszteletben tartja az európai alapelveket.

Weber mindezek mellett beszélt arról is, hogy attól függetlenül, hogy az Európai Bizottság pénzbírsággal fenyegette meg a hivatalban lévő lengyel kormányt az Európai Bíróság határozatának figyelmen kívül hagyása miatt, nincs napirenden „polexit” – Lengyelország távozása az EU-ból. „Európai politikusként egyértelmű, hogy Európát együtt akarom tartan”i – fogalmazott, hozzátéve, hogy meg van győződve arról, hogy Lengyelországban továbbra is erős az EU-párti hangulat.

Pegasus-ügy: A Fidesz képviselői nem mennek el a Nemzetbiztonsági bizottság ülésre

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink