Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-07-25 16:51:00

Fidesz a Pegasus-ügyről: A baloldali politikusok túl sok filmet néznek

A baloldali politikusok túl sok filmet néznek és megalapozatlan hírek alapján, politikai hangulatkeltésből hívták össze a nemzetbiztonsági bizottság ülését – közölte az ATV Híradójával a Fidesz-frakció sajtóosztálya. Levelükben megerősítették, hogy a kormánypárti képviselők biztosan nem vesznek részt a testület holnapi ülésén, amelyen a lehallgatási botrány lenne a fő téma. A Pegasus-ügy miatt egyébként holnap estére tüntetést hirdetett a Momentum, a megmozduláshoz pedig több ellenzéki párt, például a DK és az LMP is csatlakozott.

Az LMP még bízik abban, hogy a négy kormánypárti – három fideszes és egy KDNP-s – képviselő is elmegy a nemzetbiztonsági bizottság ülésére, ahol a tervek szerint az izraeli kémszoftverről kérdeznék a belügyminisztert.

„Nyilvánvalóan olyan kérdéseket tesz föl, amit a nemzetbiztonsági bizottság előtt nagyon szívesen megválaszolok, zárt ülésen” – mondta erről Pintér.

A belügyminiszter még a hét elején újságírói kérdésre válaszolva valóban utalt arra, hogy a kémszoftverrel kapcsolatban csak a nemzetbiztonsági bizottság zárt ülésén hajlandó válaszokat adni. A Fidesz-frakció Híradónknak küldött válasza szerint azonban erre aligha lesz lehetősége, hiszen levelükben megerősítették: a kormánypárti képviselők nem mennek el az ülésre, így határozatképtelen lesz a testület.

„A baloldali politikusok túl sok filmet néznek. Megalapozatlan hírek alapján, politikai hangulatkeltésből hívták össze a bizottságot” – áll a válaszukban, és, mint írták, ezért nem vesznek azon részt. Hozzátették: „Magyarországon a nemzetbiztonsági szervek maradéktalanul betartják a törvényeket.”

A nemzetbiztonsági bizottság Jobbikos elnöke, Stummer János szerint a képviselők távolmaradásukkal beismerik, hogy a kormánynak köze van a lehallgatásokhoz.

„Nemcsak Halász János, hanem a miniszterek és a miniszterelnök is csak lebegtetett ezzel az üggyel kapcsolatban” – közölte Stummer.

Az MSZP-s Molnár Zsolt, a nemzetbiztonsági bizottság korábbi elnöke kijelentette: ügyrendi korlátozásokkal legfeljebb csak elodázni lehet, hogy kiderüljön az igazság.

„Minden olyan nemzetbiztonsági bizottsági ülésen, ahol ott lesznek az állami vezetők illetve a szolgálat vezetői, akkor ott fel fogjuk tenni ezeket a kérdéseket. Természetesen itt is számítunk arra, hogy a kormánypárti képviselőkkel ez ügyrendi vitába fog torkollani. Valahol ennek az egész ügynek a feloldása a 22-es országgyűlési választás” – fogalmazott Molnár.

Közben a Pegasus-ügy miatt tüntetést szervez a Momentum, hétfőn estére, a Terror Háza elé, amihez már több ellenzéki párt, így a Demokratikus Koalíció és az LMP is csatlakozott.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink