Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-07-23 15:08:00

Varju László keményen üzent Áder Jánosnak: "szólaljon meg végre!"

A DK-s politikus a héten kirobbant Pegasus-botrány miatt vonta felelősségre az államfőt. Áder János ugyanis még nem szólalt meg a lehallgatások kapcsán.

"Magyarország államfője a köztársasági elnök, aki kifejezi a nemzet egységét, és őrködik az államszervezet demokratikus működése felett" - emlékeztet Facebook bejegyzésében Varju László, aki szerint éppen itt lenne az ideje, hogy Áder János megszólaljon a Pegasus-botránnyal kapcsolatban.

Mint arról korábban beszámoltunk, egy oknyomozó cikk alapján magyar újságírók, politikusok és más közszereplők okostelefonjait is célba vett egy izraeli kémprogram.

A Direkt36 Telexen megjelenő cikke szerint hozzájutottak a NSO nevű izraeli kibercég Pegasus kémprogramjának címlistájához, ami ötvenezer telefonszámot tartalmaz. A program segítségével le tudják hallgatni a célszemélyek hívásait, belelátnak az üzeneteikbe, emailjeikbe, fotóikba, videóikba.

Varju László szerint az államfőnek kötelessége lenne megszólalni az ügy kapcsán, ugyanis ő az, aki "őrködik az államszervezet demokratikus működése felett".

atv.hu 

Ajánlom

További belföldi híreink