Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-07-23 11:08:00

Pegasus-botrány: újabb magyar célpontra derült fény

A legfrissebb információk alapján Aszódi Attila, a paksi bővítésért felelős korábbi államtitkár is szerepel a kémszoftver célpontlistáján.

A Direkt36 újabb cikket közölt a Telexen, amiben arra is felhívják a figyelmet, hogy az államtitkár 2018 végén lett célpont, amikor még tagja volt az Orbán-kormánynak, de már sorozatos konfliktusai voltak a felettesével, Süli János miniszterrel amiatt, hogy műszaki okokra hivatkozva nem akarta engedni a Paks II. projekt menetrendjének fellazítását.

Az szintén kiderült, hogy Aszódi munkahelyi telefonja került a listára, amit le kellett adnia, miután 2019 januárjában menesztették. 

Az, hogy valaki szerepel az NSO-listáján, még nem jelenti feltétlenül azt, hogy telepítették is a kémszoftert a telefonjára, amivel gyakorlatilag korlátlan hozzáférést szereznek a készülékhez, és annak adataihoz.  Több magyar célpontnál a bevizsgálás során, utólag bizonyosodott be, hogy megfigyelték az adott személyt. 

Aszódi Attila nem kívánt nyilatkozni az ügyben, és mivel már nincs birtokában a telefon, nem tudták elkérni se tőle, hogy kiderüljön, telepítették-e rá a Pegasus szoftverét. 

Lehet belpolitikai következménye a Pegasus-ügynek?

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink