Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-07-22 11:32:00

Kásler: aggasztó a delta variáns terjedése, szükség van a harmadik oltásra

Az emberi erőforrások minisztere az Inforádiónak adott interjújában elmondta, hogy a betegek és saját maguk érdekében egyelőre csak az egészségügyben dolgozóknak teszik kötelezővé a harmadik oltást, de napirenden van a például pedagógusok és katonák átoltása is.

„Egyetlen vakcina sem biztosít százszázalékos védelmet, és mivel folyamatosan csökken az ellenanyagszint, illetve az immunitás többi tényezőjének a hatékonysága az idő elteltével, a harmadik oltást mindenkinek nagyon határozottan lehet javasolni. A tudományos álláspont az, és ebben nincs vita Magyarországon, hogy az mRNS-vakcinák után a másik kettőből, tehát vagy az elöltvírus-vakcinákból, vagy vektorvakcinából kell a harmadik oltást adni, és fordítva” – mondta Kásler Miklós az Inforádiónak

A szaktárca vezetője azt pedig nagyon aggasztónak találta, hogyan emelkedtek meg az esetszámok Izraelben vagy az Egyesült Királyságban a delta mutáns miatt. Itthon pedig megugrott a megugrott a koronavírus reprodukciós rátája. 

„ az R-tényező, ami azt jelenti, hogy egy fertőzött hány további embert képes megfertőzni. 17 nappal ezelőtt 0,6-ről emelkedni kezdett, hét nap alatt elérte az 1-et, és attól kezdve efölött van. Ha a magyarországi nagyon magas átoltottság mellett az R-tényező elindul, ez azt jelenti, hogy valamilyen eddig nem ismert, minden valószínűség szerint az indiai mutáns szaporodása jelenti a változást” – fogalmazott Kásler. 

Csak augusztustól lehetne, mégis többen kaptak már 3. oltást

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink