Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-07-21 09:16:00

Jakab Péter nyílt levelet írt Von der Leyennek

„Nyílt levélben kerestem meg az Európai Bizottság elnökét, miután a bizottság úgy döntött, egyelőre nem adják oda Magyarországnak azt a 2500 milliárd forintot, ami a helyreállítási alapból biztosíthatná a magyar gazdasági válság enyhítését” – közölte Jakab Facebook-oldalán.

A miniszterelnök-jelölt szerint a lehallgatási-botrány óta biztos: „a magyar kormány immár a keleti diktatúrák szintjére süllyedve bánik a közpénzzel, és azokkal, akik ellenzékiként, civilként vagy független újságíróként küzdenek a kormányzati korrupció ellen” – írja.

Jakab Péter úgy gondolja, „az Orbán-rezsim csak az erőből ért” Mint fogalamzott, ahhoz, hogy a magyar emberek erősek lehessenek, szükségük van az uniós forrásra. Ezért azt kéri levelében, hogy az Európai Bizottság ne zárja el Magyarországtól a helyreállítási alap ezermilliárdjait, helyette tegye lehetővé, hogy az uniós támogatás az Orbán-kormány teljes mellőzésével közvetlenül a magyar emberekhez juthasson el.

„A melósokhoz, vállalkozókhoz, nyugdíjasokhoz, diákokhoz. Azokhoz, akik nem rombolni, hanem építeni akarják Magyarországot és vele együtt az Európai Uniót” – áll a bejegyzésben.

Elbukhatja az uniós helyreállítási forrásokat Magyarország?

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink