Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-07-20 12:43:00

Orbán Viktornak üzenik: „el ne felejtse: háromszor veri vissza a 12 évet rajta a DK”

„Orbánék a magyar vidék kifosztása után most szemet vetettek a környező országok földjeire is” – írja közleményében a Demokratikus Koalíció.

Emlékeztetnek arra, hogy a kormány a napokban létrehozta a Termőföld Magántőkealapot, amelynek az lesz a célja, hogy a kelet-közép-európai régióban termőföldet vásároljon. Hozzátették, a tőkealapot azok után hozták létre, hogy „a Fidesz-kormány elherdálta Magyarország állami földkészletét.” Megjegyezték, a „Földet a gazdáknak program valódi célja az volt, hogy a NER és a Fideszes klientúra értékes földekhez jusson, ezzel megerősítve gazdasági hatalmát és nem az, hogy minden gazda termőföldhöz jusson.”

Azt írja a DK, a magyar vidék és a magyar föld kifosztása már Fazekas Sándor alatt elkezdődött, „de úgy látszik ez nem elég Orbánéknak, hiszen most már más nemzetek területeire is szemet vetettek és a környező országok gazdáit is ki akarják semmizni” - hangsúlyozzák.

A Demokratikus Koalíció a 2022 után regnáló kormányban meg fogja teremteni az összhangot a gazdálkodók között. A fiatal gazdálkodók és a helyben termelő gazdák földhöz jutását fogják támogatni „a zsíros földekkel rendelkező fideszes és álszent KDNP-s Döbrögik helyett” – olvasható a közleményben, amely azzal zárul: „Orbán Viktor pedig rója fel a kapufélfájára, hogy el ne felejtse: háromszor veri vissza a 12 évet rajta a DK.”

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink