Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-07-17 18:38:00

Két napig volt az árvíz fogságában egy magyar fiú Belgiumban

Két napig maradt egyedül, villany és víz nélkül egy Baranya Megyei magyar fiú az árvíz sújtotta Belgiumban. Rokonait látogatta meg, amikor a katasztrófa elérte a várost, ahol lakott. A házból sokáig nem tudott kimenekülni, a konyhapulton összekuporodva várta a mentést. Belgiumban élő magyarok százai próbáltak segíteni a fiún. Pécs mellett lakó szüleivel csak telefonon tudta tartani a kapcsolatot, akik azonnal elindultak az árvíz sújtotta településre. Az ATV Híradó riportja.

A felvételeket Patrik készítette Belgiumban, amikor az áradás miatt rokonai házában rekedt. A képeken jól látszik, micsoda ereje van a víznek, amely teljesen elmosta a környező utcákat. A fiúnak esélye sem volt kimenekülni az épületből, és egy idő után már a konyhapultra kellett felmásznia, mert a hideg ár a lakást is elöntötte.

Patrik édesapja azt mesélte: „Amig tudtunk vele beszélni, az csütörtök délután, annyi energia volt még a telefonjában, egy egy sms mert megbeszéltük hogy óránként kapcsolja be, így az információkat át tudtuk adni, viszont egyszer csak jelezte hogy neki döntenie kell, muszáj menni mert nagyon magas a víz, és az a ház ahol volt csak egy szintes, mivel a konyhapultot is ellepte ahol az éjszakát töltötte vaksötétben, és át kell jutni egy másik házhoz és kérte az engedélyünket.”

Füsz Tibor Magyarországról kezdett el telefonálni, akit tudott, felhívott, hogy segítséget kérjen. A fiú végül úgy határozott, akármi történik, kimegy a házból és megpróbál feljebb jutni a magasabb épületek tetejére.

„Felment a garázstetőre, onnan átment a szomszéd házba ott be kellett törni egy ablakot, ahol bejutott a felső szintre, ahol relatíve jobb körülmények között várta a mentés, de közben lemerült a telefonja így nem tudtunk róla semmit. Próbáltunk magán helikoptert, jetskiseket felfogadni, de a légtér le volt zárva, kaptunk olyan infót, hogy mentőegység már járt az utcában, de ők elvesztették két emberüket, és nem hajlandóak visszamenni” – folytatta tovább Tibor.

Végül egy tűzoltó csapat, és két magyar fiú bejutott a katasztrófa sújtotta utcába és kimenekítették Patrikot a víz fogságából, majd kórházba szállították, ahová már idő közben a szülei is megérkeztek.

„Fizikailag jól itt vagyunk a szállodában, de lelkileg azért az még most fog előjönni benne és lelkileg sajnos nincs még jól" – tette hozzá Patrik édesapja.

Patrikot közben már kiengedték a kórházból, ő a tervek szerint szombaton érkezik haza a Baranya megyei hosszúhetényi otthonába.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink