Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-07-17 12:36:00

Fürjes augusztus elsején jelentkezik a 3. oltásra, és már posztolta: a budaiak kétharmada a kötelező oltás mellett áll

Több mint tízezer választ dolgoztak már fel Fürjes Balázsék a Budai Kérdések politikai párbeszéd keretében és kiderült: a budaiak az oltás pártján állnak! - posztolta a Budapestért felelős államtitkár, aki a Hegyvidéken a Fidesz-KDNP képviselő-jelöltje a '22-es választásokra.

“Másfél hónapja indítottuk el Pokorni Zoltánnal közösen a Budai Kérdések politikai párbeszéd akciónkat. Először kérdezünk, megismerjük a budai polgárok véleményét, igényeit, utána szólunk és teszünk. Az egyik kérdés arra irányult, támogatják-e a 2. és 12. kerületben élő budai polgárok, hogy valamilyen módon kötelező legyen a koronavírus elleni védőoltás” - posztolta Fürjes Balázs a Facebook oldalán.

Arról, hogy Orbán Viktor mit jelentett be a harmadik oltásról és hogy az egészségügyiek számára kötelező lesz, itt írtunk.

Mint írja, több mint tízezer választ tudtak eddig feldolgozni, de még érkeznek a kitöltések, papíron és online egyaránt a válaszok. “De már tízezer válaszból is kiderült: a budaiak az oltás pártján állnak!”

A kérdésre három féle választ lehetett megjelölni a kérdőíven: “A védőoltás feltétel nélkül legyen kötelező mindenkinek”, “Az egészségügyben és más, sok emberrel közvetlen kapcsolatot jelentő munkakörben lehessen azt kötelezővé tenni”, “Semmiféle kötelező oltás ne legyen”.

Fürjes Balázs ismertetése szerint a budai válaszadók 2/3-a “a valamiképpen kötelező“ védőoltást támogatja.

A Budai Kérdéseket eddig kitöltő több mint tízezer budai polgár 1/3-a általánosan kötelezővé tenné a védőoltást, 1/3-uk pedig bizonyos munkakörökben – például az egészségügyben – teremtené meg a kötelező védőoltás lehetőségét.

Azaz a válaszadó budaiak 2/3-a mindenképp egyetért azzal, hogy az egészségügyben kötelező legyen a védőoltás – ahogy támogatja az Orbán Viktor által bejelentett döntést a Magyar Orvosi Kamara is.

A járvány elleni fellépés akkor lesz sikeres, ha egyet tudunk érteni a védekezés módjában! A budaiak minden közvélemény-kutatás szerint elsöprő többséggel gondolják azt, hogy az oltás a legjobb eszköz, szükség van rá. Jó, hogy egyet tudunk érteni abban is, hogy van olyan munkakör, ahol értelmes és szükséges bevezetni a kötelező oltást - posztolta Fürjes Balázs, hangsúlyozva: a vírus nem tűnt el, vigyázzunk magunkra, vigyázzunk egymásra! “Én magam augusztus 1-én azonnal bejelentkezem a harmadik védőoltásra. Óvatos és szép nyarat mindenkinek!”

Ajánlom

További belföldi híreink