Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-07-16 12:11:00

Dúró Dóra: elfogadhatatlan, hogy kötelező lesz az oltás az egészségügyben

A Mi Hazánk Mozgalom nem oltásellenes, de nem támogatja a gyerekek oltását- mondta Dúró Dóra az ATV Startban. Szerinte van egy szakmai konszenzus abban, hogy a gyerekekre a koronavírus és ennek variánsai sokkal kevésbé veszélyesek, mint az idősekre. Viszont az oltás és ennek hosszútávú mellékhatásai nem ismertek sem felnőttek, sem gyerekek esetében.

A brit mutáns esetében is azt mondták, hogy veszélyesebb lesz a fiatalokra, de aztán a lecsengést követően látták, hogy nem így történt - jegyezte meg Dúró. Ők azt szeretnék, ha mindenki látná, mi a vírus kockázata és mi az oltásé, nem szabad elhallgatni ezeket.

Az utóbbi időszakban nagyon sok olyan jelzés érkezett a Mi Hazánkhoz, amiaz oltást követő megbetegedésről szól. Amikor ebből kevés volt, akkor ő is úgy gondolta, hogy véletlen volt. De sem a gyógyszercégek, sem a kormány, sem a balliberális ellenzék nem fog ezekkel az emberekkel foglalkozni, holott látni kell, milyen következményei vannak. Ezért kell a gyerekeknél különösen óvatosnak lenne - jegyezte meg a szélsőjobboldali politikus.

Dúró Dóra később közleményében kifejtette, hogy "a Mi Hazánk az egyetlen párt, amely szerint elfogadhatatlan, hogy bizonyos munkahelyeken kötelező lesz az oltás, ahogy azt Orbán Viktor bejelentette; ehelyett az oltások valódi következményeiről kellene beszélni."

Azt is hangsúlyozta, hogy a Mi Hazánk semmilyen lezárást nem tud támogatni a későbbiekben, szerinte "a kormány eleget ártott így is a gazdaságnak". "Ellenezzük a gyerekek oltását, és nem fogadjuk el a védettségi igazolvánnyal nem rendelkezők diszkriminációját sem, és semmilyen esetben nem fogadjuk el az oltás kötelezővé tételét. Mindenki maga dönthessen a sorsáról, korrekt tájékoztatás után!" - írta Dúró Dóra Orbán Viktor rádióinterjújára reagálva.

Mi Hazánk: veszélyes a gyerekekre a koronavírus elleni oltás

 atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink