Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-07-16 16:44:00

Az ukrán bíróság felmentette a cigarettacsempészettel vádolt volt MSZP-s képviselőt

Az ukrán hatóságok jogerősen, bűncselekmény hiányában felmentették a cigarettacsempészettel megvádolt Legény Zsoltot – ezt a volt MSZP-s politikus állította az ATV Híradónak. Legény közölte: az ukrán bíróság minden vád alól teljesen tisztázta a nevét, és visszaadták a kocsiját is. A korábbi politikus még 2020 decemberében diplomata útlevéllel akarta átlépni az ukrán-magyar határt, amikor megtalálták nála az illegális dohányárut. Legény a botrány után kilépett a pártból.

Az ATV Híradóban látható felvételeket az ukrán határőrök készítették a Beregsurány–Luzsanka határátkelőnél még tavaly decemberben, amikor az akkor még MSZP-s politikus autójában megtalálták a több kartonnyi csempészcigarettát. Legényt eredetileg az ukránok azért állították félre, mert ugyan diplomata útlevelet mutatott fel, az autón azonban nem volt diplomata rendszám. Amikor megkérték, hogy nyissa ki a csomagtartóját, diplomáciai mentességre hivatkozott, ezért a határőrök kihívták a magyar konzulátus képviselőit. Ezután bukkantak rá a csempészárura. Eljárás indult ellene, autóját és a csempészárut lefoglalták.

„Az ukrán hatóságok lefolytatták az ügyemben az eljárást, és az ukrán bíróság az ügyemben jogerősen bűncselekmény hiányában felmentett. Minden vád alól teljesen tisztáztak a nevemet, és visszaadták a gépjárművet” – nyilatkozta az ATV-nek Legény Zsolt.

Az ukrán hatóságok bűncselekmény hiányában felmentették Legény Zsoltot

A volt politikus végig azt állította, nem az övé a csempészáru, azt tudta nélkül tették a kocsijába, de arra a kérdésre, hogy mégis kit vádol ezzel a bűncselekménnyel, stábunknak azt mondta: „Ötletem lenne, de nem fogok vádaskodni, mert amit mondanék, azt nem tudom bizonyítani”.

Legény az incidens után kilépett az MSZP-ből. Diplomata-útlevelét visszavonták. Akkor a Fidesz a diplomata-útlevelek felülvizsgálatát ígérte.

„A Fdesz-KDNP nyitott arra, hogy a diplomata-útlevelek kiadásának rendszerét felülvizsgáljuk, és ha van olyan javaslat, amely ennek szigorítására tesz javaslatot, akkor azt az országgyűlésben megtárgyaljuk” – fogalmazott Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója korábban. 

Kerestük az MSZP helyi szervezetének a vezetőjét, hogy az ítélet tudatában visszakaphatja-e Legény a párttagságát, de a kérdéseinkre egyelőre nem kívánt reagálni.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink