Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-07-15 20:04:00

Ágh Attila: nagy valószínűséggel az ellenzék nyerni tud 2022-ben és teljesen új pártrendszer lesz

A politológus professzor többek között a politikai kommunikációs üzenetekről, kampányokról és ellenzéki-kormányzati stratégiákról is beszélt a Spirit FM Beszóló című műsorában.

Ágh véleménye szerint gyökeresen és radikálisan át fog alakulni a mostani pártrendszer szerkezete, mert a jelenlegi állapotok és mozgások ebbe az irányba mutatnak. Az egyetemi tanár okfejtése szerint nemcsak egy koalíciós kormány lesz a jövőben, valamint fordított rendszer alakul majd ki a nyugati országokhoz képest. Vagyis nyugaton a meglévő pártok alakítanak ki egy új koalíciót, Magyarországon pedig egy új koalíció fog létrehozni egy új pártrendszert.

Teljesen egyértelműnek titulálja Orbán Viktor azon stratégiáját, miszerint a miniszterelnök keres és ki akar alakítani egy olyan közös nevezőt a 16 baráti Európai Uniós pártból, ami azokat összekovácsolja és a saját vezéri pozícióját kijelöli a tizenhatoknál.

Ágh szerint azt kivételesen jól látja Orbán Viktor, hogy az Európai Parlamentben kell a csatákat megvívni. Hiszen az Európai Parlament egy teljesen új szerepkörbe került jelenleg. Eddig is a motor volt a gépezetben, viszont az Európai Tanács meg tudta fékezni. Azonban az Európai Tanács lendületben van, az Európai Parlament pedig elbizonytalanodott.

A teljes műsor itt hallgatható vissza.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink