Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-07-14 19:50:00

Novák Katalin elárulta, mikor születhet döntés a harmadik oltásról

Határozott állásfoglalásra van szükség a szakemberek részéről bizonyos kérdésekben – például milyen oltás kinek adható –, de a kormány részéről nyitottság van a harmadik oltásra - jelentette ki Novák Katalin családügyi miniszter az Egyenes beszédben.

Sem kimondott, sem burkolt zsarolással nem érnek cél Magyarországgal szemben – szögezte le Novák Katalin annak kapcsán, hogy az Európai Bizottság nem hagyta jóvá a magyar helyreállítási tervet.

A kormányülést mindig azzal kezdik, hogy áttekintik a járványügyi helyzetet, meghallgatják az operatív törzs jelentését. Az egyik ilyen kérdés a harmadik oltás ügye, nemzetközileg is ez foglalkoztatja az embereket – magyarázta a miniszter.

Határozott állásfoglalásra van szükség a szakemberek részéről bizonyos kérdésekben- például milyen oltás kinek adható – de a kormány részéről nyitottság van a harmadik oltásra. Azt is elárulta, hogy akár holnap vagy holnapután is születhet döntés.

Novák Katalin a közösségi élet újraindításáért felelős operatív törzset vezeti, ennek keretében most egy gyermekpszichiátria intézet bővítést és fejlesztést végezik a János Kórházban.

Arra a kérdésre, hogy gyermekpszichiáterekben hiány van, megjegyezte, hogy erről nem tárgyaltak a mai kormányülésen. A János Kórházban egy országos központot akarnak fejleszteni, kiváló szakemberekkel.

Bölcsődék fejlesztésére kormányzati pályázatokat írnak ki – közel 3 milliárdos forrás van arra, hogy családi vagy munkahelyi bölcsődéket hozzanak létre. Novák Katalin szerint a munkahelyi bölcsőde nem megszokott nálunk, viszont sokkal kedvezőbb feltéteket jelentene a szülőknek.

Az Erzsébet-táborok bővítéséről is döntöttek, ahol egy egyházi alapítvány felel a fejlesztésekért és a táborok lebonyolításáért.

Csillebérc újra a gyerekeké lesz, ennek szimbolikus jelentősége is van – mondta Novák Katalin. Zánkán egy teljesen megújult tábor várja a gyerekeket, itt minden a gyerekekről szól.

Arra a kérdésre, hogy a pedagógusok egy hétig 25 ezer forintos utalványért vigyáznak a gyerekekre, úgy reagált, hogy hét éve jár le az Erzsébet-táborokba, és ott nem tapasztalja ezt az elégedetlenséget. A tanárok mellett egy fiatalokból álló gárda is segíti a munkát, ún. "tesók". Zánkán szokott beszélni a pedagógusokkal, nekik hisz, ő nem hallott elégedetlenséget a részükről, sőt, jól érzik magukat a táborokban. 

„Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a gyerekek tudjanak iskolába és óvodába menni. Ha a negyedik hullám eléri az országot- amit a szakemberek valószínűsítenek – akkor is annyi könnyebbség van, hogy van védőoltás” – szögezte le Novák Katalin.

Az AFP hírügynökség szerint Orbán Viktor levelet kapott, hogy a pedofilellenes törvény miatt kötelezettségszegési eljárás indul Magyarországgal szemben – Novák Katalin megjegyezte, tudomása szerint nem kapott a miniszterelnöki ilyen levelet. Azt is reméli, hogy Ursula von der Leyen a minden bevethető eszköz alatt legális eszközöket ért. ​

Zsarolja az országot az Unió?

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink