Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-07-13 20:22:00

Ungár Péter: Hende Csaba azt a hidat újítja fel, ahol lak​ik, nem azt, amelyik a legrosszabb állapotban van

Ha Karácsony Gergely lesz a miniszterelnök, béremelésre is számíthatnak a szociális szektor dolgozói- mondta Ungár Péter az Egyenes beszéd vendégeként.

45 milliárdba kerülne a kötlségvetésnek az, hogy minden szociális dolgozó megkapja azt az egyszeri 500 ezer forintos kiegészítést, amit a járvány alatti helytállásért érdemelnének - szögezte le az LMP képviselője.

A bérfejlesztés kapcsán megjegyezte, hogy egy év alatt nem lehet 12 év elmaradását rendezni, de egy ciklus alatt el lehet jutni oda, hogy rendezni lehessen, legalább végzettség alapján.

A közalkalmazotti bértáblát nagyon cinikus játékként szedte szét a kormány, hogy ne kelljen egységesen bértfejleszteni - mondta Ungár. Az elöregedő társadalom maitt egyre nagyobb szükség lesz idősotthonokra, amit a Fidesz mond, hogy a családra kell ezt hagyni, az nem fér bele a magyar valóságba, állami feladat ennek megoldása.

Azt, hogy a gondoskodó munkát meg kell becsülni, az szerepel az ellenzéki közös programban - jegyezte meg az LMP-s politikus.

Hende Csaba nemrég közpénzen Panamában vett részt egy biztonságpolitikai konferencián, ahol egy rövid beszédet is mondott, így Stummer Jánossal, a nemzetbiztonsági bizottság jobbikos elnökével arra gondoltak, hogy meghívják egy bizottsági ülésre, számoljon be az eseményről.

Hende Csaba nagyon büszke arra, hogy pénzt vitt a városának - Ungár Péter szerint egy útfelújítási keretről van, de nem egyeztettek a városvezetéssel. Például azt a hidat újítják fel, ahol Hende Csaba lakik, nem azt, amelyik a legrosszabb állapotban van.
Ungár Pétert Szombathelyen jelenleg négy ellenzéki párt támogatja a hatból.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink