Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-07-13 16:05:00

Megkérdeztük az EMMI-t, terveznek-e országos ellenanyagszint vizsgálatot a kínai vakcinával oltottaknál - itt a válasz

"A Fővárosi Önkormányzat Soros György támogatásával indított Covid-tesztakciója a baloldal oltásellenes kampányának, és Gyurcsány embereinek a kifizetése; hetek óta köztudott, hogy Karácsony Gergely Gyurcsányhoz közel álló baloldali vállalkozásokat fizet így ki" - írta az EMMI az ATV Híradónak.

Novák Katalin az ATV kérdésére azt mondta: a kormány nem tervezi, hogy országos akcióvá tegyék oltottak körében az ellenanyag mérést.

Ugyanakkor az Indexnek Boldogkői Zsolt biológus a Sinopharm-vakcina antitestmérési tapasztalataival kapcsolatban azt mondta, hogy a hazai laborok eredményei alapján úgy tűnik, hogy a hatvan év felettiek húsz-harminc százalékánál, míg a nyolcvan év felettiek ötven százalékánál nem alakult ki megfelelő védettség.

Mindeközben a fővárosi önkormányzat ingyenes ellenanyag-vizsgálati programot indított július 5-étől: mint mondták a kínai vakcina hatékonysága kapcsán felmerült kétségekre és a fővároshoz érkezett megkeresésekre reagálva.

Az ATV Híradója megkérdezte az EMMI-t, hogy ezek alapján tervben van a kínai vakcinával oltottak körében az ellenanyagszint országos vizsgálata, valamint ha meglesz a főváros tesztelésének az eredménye, egyeztetnek-e Karácsony Gergellyel.

A minisztérium válaszát alább változtatás nélkül közöljük: ​

"A járvány kezdete óta minden fertőzésgyanús betegnek ingyenesen biztosítja az állam nemcsak a gyorsteszteket, de a COVID-19 diagnosztikai lehetőségek közül a legdrágább PCR-tesztelést is. Eddig több mint 6 millió tesztet fizetett a kormány és mindenkinek teljesen ingyenesen biztosítja a koronavírus elleni védőoltást is.
A Fővárosi Önkormányzat Soros György támogatásával indított Covid-tesztakciója a baloldal oltásellenes kampányának, és Gyurcsány embereinek a kifizetése; hetek óta köztudott, hogy Karácsony Gergely Gyurcsányhoz közel álló baloldali vállalkozásokat fizet így ki.

Egyébként nem más, mint az amerikai hatóság (FDA) állítja közleményében, hogy a negatív ellenanyagteszt nem feltétlenül jelenti a védettség hiányát a beoltott emberekben. A világon az elsők között vagyunk akik szisztematikusan, több oldalról és a legtöbb oltóanyaggal, hosszú távon vizsgáljuk a teljes (celluláris és humorális) immunitást. Ezek az eredmények folyamatosan rendelkezésre állnak, hogy a Kormány felhasználja a szakmapolitikai intézkedések meghozatalakor. A vizsgálat összetettségére való tekintettel, a teljes kutatási anyag nyilvánosságra hozatalára azután lesz lehetőség, miután az lezárult, megfelel a tudományetikai szempontoknak és publikálták a tudományos fórumokon."

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink