Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-07-08 18:33:00

Petíciót indít az Amnesty International, Alkotmánybíróság elé vinnék a pedofiltörvényt

Nagy többséggel szavazta meg az Európai Parlament a magyar kormányt elítélő állásfoglalását, amiért szerintük a pedofilellenes törvény egybemossa a pedofíliát, a homoszexualitással. Orbán Viktor miniszterelnök közben arról beszélt, hogy nem fogják beengedni azokat az LMBTQ aktivistákat az óvodákba és az iskolákba, akiket Brüsszel küldene Magyarországra. Az ellenzék szerint a kormány a pedofiltörvénnyel szégyent hozott Magyarországra. Az ATV Híradó riportja.

Petíciót indít az Amnesty International, Alkotmánybíróság elé vinnék a pedofiltörvényt
Elítélte a magyar kormányt az Európai Parlament

 

Az Amnesty International magyarországi igazgatója a Parlament jelentette be, hogy petíciót indítanak: kezdeményezik, hogy az alapvető jogok biztosa vizsgálja meg, és küldje tovább a tiltakozást kiváltó jogszabályt az Alkotmánybíróságnak.

„A törvény gonosz, mert összemossa a gyerekek sérelmére elkövetett bűncselekményeket az LMBTQ-közösséggel. Összekever egy súlyos bűncselekményt két ember konszenzuális kapcsolatával” 

– nehezményezte Vig Dávid.

Szerdán Strasbourgban az uniós vezetők és a képviselők is élesen bírálták a pedofilellenes törvényt: többen homofóbnak nevezték a magyar jogszabályt. A miniszterelnök nem ment el a vitára, egy nappal később, Belgrádból reagált a kritikákra. „Itt a brüsszeli bürokratáknak nincs semmi keresnivalójuk, és akármit is csinálnak, nem fogjuk beengedni az LMBTQ-aktivistákat az óvodákba és az iskolákba” – fogalmazott Orbán Viktor.

Az MSZP európai parlamenti képviselője szerint az Orbán-kormány ezzel a törvénnyel szégyent hozott Magyarországra, az egész ügyet pedig kommunikációs célokra használja fel. Ujhelyi István híradónknak azt mondta: Orbán Viktor egyszerűen csak felkészül arra, hogy mit mondjon majd akkor, ha ősszel elindul a jogállamisági eljárás. Hiába fogjuk ősszel azt hallgatni a kormánytól, hogy a pedofiltörvény, a migránsok, és Soros György miatt támadja az EU Orbán Viktort, valójában „a mérhetetlen korrupció és a megszűnő jogállamiság miatt” büntetnek majd minket – fogalmazott.

Horn Gábor és Nagy Ervin között pedig amiatt bontakozott ki vita, hogy büntetheti-e Brüsszel pénzelvonással a magyar kormányt a pedofilellenes törvény miatt.

Gulyás Gergely szerint emiatt biztosan nem veszít uniós pénzt Magyarország. A miniszter álhírnek nevezte, hogy Brüsszel elkaszálhatja a kormány helyreállítási tervét.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink