Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-06-29 19:46:00

Embert próbáló a forróság egyes balatoni büfék konyháiban

Múlt csütörtökön már egy tized híján 29 fokosra melegedett a Balaton vizének hőmérséklete, ami a hétvégi viharos időben 25 fok körülire hűlt vissza. Az újra kezdődő hőségben azonban újra melegszik a víz, ma már 27-28 fokos a hőmérséklete. A Balatonon egyébként eddig 31 fok volt a legmelegebb víz. 2003-ban és 2006-ban mérték ezt Siófoknál. Az ATV Híradó riportja.

Aki a vízben van, az azt mondja, hogy kibírható a hőség. Balatonfenyvesen nem volt telt ház a strandon. A hosszabb ideig itt levő nyaralók mellett sokan vannak, akik ha a munkájuk megengedi, akkor akár távolabbról is elugranak egyet csobbani a vízbe.

„Igyekszünk minél több időt tölteni a Balaton parton vagy víz közelében, mert bent a városban, Nagykanizsán lakunk mi és ott nagyon nehéz ebben az időben kibírni. Amint vége van a munkának vagy szabadnaposak vagyunk jövünk a gyerekekkel” – mondta az ATV Híradójának Tóthné Vágó Alexandra. 

„Az az igazság, hogy azért kellett lejönnöm, mert a munka sem kellemes egy zárt helyen és úgy gondoltam, hogy hűsítek magamon egy kicsit így ebéd után, és ez a gyenge 29 fokos víz majdnem jó rá” – Dörnyei Gábor szintén igyekszik lehűteni magát. 

Újra itt a kánikula


A Balaton mellett sokan hiába látják vizet, a munkájuk miatt még a kinti levegőnél is jóval melegebb helyen kénytelenek dolgozni. A felvételeken látott konyhának a hőmérséklete mindig jóval magasabb, mint a szabad levegőn.

„Most már tényleg hőségriadó van, A meleget az mindenki nagyon nehezen bírja A vendégek, a kollégák is, és a konyhán általában a kinti hőmérséklet plusz 15 fok van” –foglalta össze Szikra Gabriella tulajdonos.

Debrecenben nem sokkal dél előtt 35 fokot mutatott a hőmérő. A párakapuk mellett egyre többen hűsítik magukat a szökőkutak vizében. A főtéren sem könnyű elviselni a hőséget.

„Nagyon nagyon nehezen. Nincs egy kis árnyék se, egy kis hűvös se, úgyhogy nagyon nehezen bírjuk” – fogalmazott Faragó Krisztina.

Az előrejelzések szerint érkezik egy kis enyhülés. Ennek köszönhetően a napi csúcshőmérséklet 5-6 fokot is visszaesik, de még így is harminc fok fölött lesz a hőmérséklet.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink