Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-06-23 14:40:00

Zacher Gábor: addig maradjon a maszk, amíg nincs meg a 80 százalékos átoltottság

A maszk használata kicsit hozzánk fog nőni, hiszen itt nem csak a koronavírus, hanem egyéb más betegségek megelőzéséről is szó lehet - mondta az ATV Híradójának Zacher Gábor.

A főorvost azt követően kérdezte Híradónk a maszkviselésről, hogy Novák Katalin keddi sajtótájékoztatóján az ATV kérdésére azt mondta: a maszkhasználat egy olyan téma, amit érdemes megvitatni, és érdemes megnézni, hogy indokolt-e a mostani szabályozásnak a még hosszabb távon való fenntartása.

Zacher Gábor úgy gondolja, a maszkhasználat addig maradjon az életünk része, amíg el nem érjük a 80 százalékos átoltottságot, amely a nyájimmunitáshoz kell. Szerinte utána beszélhetünk arról, hogy zárt terekben a maszkviselés már nem fontos. Hozzátette azt is, hogy tudja, hogy a maszkra sokan mondják, hogy kényelmetlen, meg fulladnak benne, de felhívta a figyelmet rá, hogy a maszk egy hihetetlen jó gátfunkcióval bír, szerinte ugyanez vonatkozik a kézmosására és a szociális távolságtartásra is, hiszen ezek olyan védekezési szabályok, amelyek betartása tőlünk függ.

Jönnek az újabb járványügyi enyhítések?

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink