Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-06-22 11:40:00

Virológus: Bárki megkaphatja a harmadik oltást

Lisziewicz Julianna a Spirit Fm Akutál című műsorában azt mondta: a háziorvosok maguk dönthetnek arról, hogy beadják-e a harmadik oltást, minden orvos maga mérlegelhet; ennek mellékhatása nincs, csak hatékonyabb lehet a védelem vele.

A szakember ismertette: immunológiailag általában két oltás kell, hogy kialakuljon egy bizonyos védettség, de ha három hónap után felveszik a booster-oltást, még nagyobb védettségi szint alakulhat ki. Ugyanez jellemző azokra az emberekre is, akik már elkapták a fertőzést, de a gyógyulásukat követő harmadik hónapban felveszik a koronavírus elleni oltást. Lisziewicz Julianna hangsúlyozta: semmilyen káros hatása nincs az emlékeztető oltásnak.

A virológus szerint az antitest vizsgálatok nem jelentenek semmit, ezekből nem lehet következtetést levonni. Lisziewicz Julianna egy friss tanulmányra hivatkozva beszélt arról is, hogy a Moderna, a Pfizer és a Szputnyik a leghatásosabb vakcina. Felhívta a figyelmet arra is, hogy attól mert valaki be van oltva, az csak a megbetegedés valószínűségét csökkenti, de elkaphatja a vírust.

A teljes beszélgetés itt hallgatható meg.

atv.hu​

Ajánlom

További belföldi híreink