Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-06-22 20:53:00

Nagyon rossz hír érkezett Siófokról

Hétfőtől határozatlan időre bezárt a Galerius Élményfürdő és Wellness Központ a fürdő közleménye szerint, pédig részlegesen ugyan, de május 22-én kinyitottak. Csak péntek-szombat-vasárnap fogadtak vendégeket, és kizárólag a szauna, a sóbarlang, illetve a kültéri medence állt nyitva az érkezők előtt.

A Termálonline összefoglalója szerint a polgármester, Lengyel Róbert hívta fel a figyelmet, hogy komolyabb problémák merültek fel, ezért sem lehetett szó a teljes nyitásról, ez állhat a háttérben: tervezési és kivitelezési hiányosságok miatt gondok adódhattak a gépészettel és magával az épülettel, annak is a tetőszerkezetével.

„Anno kimaradt a tervekből, hogy a fokozott pára- és egyéb terhelésnek kitett fürdő tetőszigetelését milyen anyagokból kell megcsinálni. A tető és álmennyezet közötti, silány alapanyagokból elkészített szigetelés mára teljesen szétrohadt, és csak úgy javítható, ha kívülről az egész tetőszerkezetet megbontjuk. Az az anyag, amit oda beépítettek és nyilván gondosan el is takartak, egy családi ház szigetelésére még tán alkalmas lenne, de egy fürdő esetében csak hitvány, olcsó férc. Csak ennek a javítása több tízmillióba kerül, s amíg el nem készül, a medencéket nem is lehet használni” – nyilatkozta korábban a polgármester. 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink