Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-06-22 15:23:00

Megrendítő beszámoló: kétszer is leállt a fideszes képviselő szíve

A Fidesz parlamenti képviselője már Balatonfüreden lábadozik a koronavírus-ferzőzés miatt kórházban eltöltött 111 nap után. Bányai Gábor a Halasmédiának adott interjújában mesélte el, hogy betegsége alatt kétszer is leállt a szíve.

Bányai azt is elmondta, hogy a kiskunhalasi kórházban került mélyaltatásban lélegeztetőgépre, ahonnan aztán a Szegedi Tudományegyetem Szent Györgyi Albert Klinikai Központjába szállították át, két és fél hétre rá. Volt olyan, hogy egyszerre öt géppel tartották életben az orvosok és az ápolók.

Azt is megtudhattuk az interjújából, hogy a kórházi kezelése során az egykori jánoshalmi plébános, Rónaszéki Gábor kétszer is feladta neki a betegek szentségét, ami után mind a két alkalommal javulni látszott az állapota.

Jelenleg Balatonfüreden lábadozik. A következő időszakban komoly rehabilitációra lesz szüksége, ugyanis betegsége alatt csaknem harminc kilót fogyott, így most is csak járókerettel tud járni.

Arra a kérdésre, hogy valójában hogy van, így válaszolt: „Röviden, köszönöm, jól. Hosszabban, nagyon örülök az életemnek, még akkor is, ha járókeretre szorulok és a lábaim alig bírom mozgatni. Gyakorlatilag az izmaim elsorvadtak, közel 30 kilót fogytam, tele van a testem szúrások helyével és sajnos felfekvések is keletkeztek rajtam. Sok-sok segítségre szorulok a napi teendőim elvégzésében, amelyben a felállás is nehézség, de élek. Hálával gondolok mindazokra, akik segítettek lélekben és fizikálisan. Elsősorban az orvosokra, az ápolókra. Büszke vagyok a családomra, a feleségemre, a gyermekeimre, az édesanyámra, akik, mint utólag megtudtam végig velem voltak. Azoknak is köszönettel tartozom, akik a távolból imáikkal vagy az életemért való aggódással kifejezték törődésüket.”

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink