Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-06-21 14:38:00

Szijjártó keményen üzent a németeknek a szivárványszínű stadionról: “káros és veszélyes...”

Ez rendkívül káros, a történelmi tapasztalatok azt mutatják, hogy rossz. “Ezt a németek, ha valakik, akkor egészen biztosan pontosan tudják” - mondta Szijjártó Péter Luxembourgban “a sport és a politika összekeveréséről”, arról, hogy a müncheni stadiont szivárványszínűre akarják kivilágítani a szerdai magyar-német EB-meccsre.

Rendkívül károsnak és veszélyesnek tartja Szijjártó Péter azt, “amikor akárkik a politikát össze akarják keverni a sporttal” - nyilatkozta Szijjártó Péter újságírók előtt Luxembourgban a külügyminiszterek tanácsa ülése után arra, hogy nehéz helyzetbe került az UEFA. A müncheni polgármester azt kéri ugyanis, hogy az Allianz Arénát - ahol a magyar válogatott Németország ellen játssza június 23-án, szerdán az utolsó EB-csoportmeccsét - világítsák ki szivárványszínekben a mérkőzés idejére, így tiltakozva a magyar pedofiltörvény miatt, hogy összemossák a pedofil elkövetőket a homoszexuálisokkal.

Rosszul sültek el ezek a kísérletek

A világtörténelemben volt néhány ilyen kísérlet, “azok nagyon rosszul sültek el” - mondta a külgazdasági és külügyminiszter a kérdés kapcsán. Szijjártó Péter szerint “itt most egyértelműen a politika bekeverésének a szándéka látszik a sport vonatkozásában”, hiszen, mint mondta, “mindenki tudja, miről van szó. Mi itt Magyarországon a magyar gyerekek védelme érdekében elfogadtunk egy törvényt, és ez ellen Nyugat Európában most ágálnak”. Ennek úgy is kifejezést akarnak adni, hogy egy sporteseményre, aminek semmi köze sincs a nemzeti törvényhozáshoz, bele akarják vinni a politikát.

“Ez szerintem rendkívül káros, a történelmi tapasztalatok azt mutatják, hogy ez rossz” - ismételte meg Szijjártó Péter, megjegyezve, “ezt a németek is, ha valakik, akkor ők egészen biztosan pontosan jól tudják”.

Nincs az a világ, hogy nekünk megmondják

“Nincs az a világ”, hogy nekünk brüsszeli bürokraták, vagy nyugat-európai liberális politikusok mondják meg, hogy megvédhetjük-e a gyerekeinket vagy sem. A magyar gyerekek megvédése a magyar törvényhozásnak nem csak joga, de felelőssége is - mondta el ezúttal is Szijjártó Péter arra, hogy holnap az uniós Általános Ügyek Tanácsában is napirendre vehetik a magyar pedofiltörvényt (ezt kezdeményezi a francia európaügyi államtitkár, aki azt nyilatkozta a múlt héten, hogy aggasztják a törvény melegellenes részei, mert ezek kirekesztőek). “A magyar törvényhozásnak ezt a jogot kizárólag a családoknak szabad megadni, hogy a családok, a gyerekek szülei dönthessenek a saját gyerekeik neveléséről. Épp ezért a magyar gyerekek megvédése nem nyugat-európai liberális politikusokon múlik és nem brüsszeli bürokratákon, jogunk és kötelességünk és meg is fogjuk védeni a magyar gyerekeket” - mondta el újra a külügyminiszter.

Arról, hogy a magyar parlamenti kormánytöbbség a Jobbikkal együtt megszavazta a pedofiltörvényt, ami összemossa a homoxexuálisokat és a transzneműeket, itt írtunk. Arról pedig, hogy Ursula von der Leyen is aggodalmát fejezte ki, a Bizottság és az Európai Parlament is vizsgálni fogja a törvényt itt és itt számoltunk be részletesen.

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a szomorúságának adott hangot emiatt, a Vasárnapi Újságban pedig azt mondta: a törvény a kereteket határozza meg, nyáron több végrehajtási rendelet is elkészül, amelyekben szabályozzák, "mit lehet és mit nem". Hangsúlyozta, hogy mint két gyermek apjaként ragaszkodik ahhoz: "az iskolában vagy bárhol az én gyerekemet számomra helytelennek vélt irányba ne orientálja senki". A törvény nem szól senkinek az eltérő szexuális identitásáról, felnőttekről, nem rekeszt ki senkit, "csak a gyermeket védi az életkoruknak nem megfelelő tartalmaktól", miközben kiszélesíti a szülő jogait, és nagyobb mozgásteret biztosít nekik a gyerekük nevelése terén - jelentette ki a Fidesz frakcióvezetője.

Orbán Viktor a Kossuth Rádióban pénteken kérdezték a “melegellenesnek tartott” törvényről, arról, hogy a miniszterelnök mit mondott, részletesen beszámoltunk ebben a cikkünkben.

7-es cikkely? Nem tudják megnyerni, nem lenne egyhangúság

Luxembourgban a Magyarország elleni 7-es cikkelyes eljárásról ma Szijjártó Péter újságíróknak azt mondta ( miután holnap újra meghallgatások lesznek napirenden), hogy ahogyan az eljárás zaljik, és amilyen hosszan zajlik, “az pontosan lebuktatja azokat, akik ezt az eljárást folytatják”. Mert ez mint fogalmazott, nem a tényekről szól, hanem “politikai zsarolás eszközeként zajlik. Mert ha valóban a tényekről akartak volna vitatkozni, már rég vége lenne” - állította. Mivel a magyar kormány már minden kérdést megválaszolt, kölcsönösen ismerik egymás álláspontját, ezt az eljárást már le kellene zárni - tette hozzá. Mint Szijjártó Péter mondta, már szavazni kellene, de ezt “nem tudják megnyerni, mert egyhangúság kell hozzá, és mert mint mondta, bem fogja az EU 27 tagországa elítélni Magyarországot egyhangúlag. Ezért nyújtják mint a rétestésztát - fogalmazott.

“Ne legyünk naivak”

Arra, hogy lát-e kapcsolatot a 7-es cikkelyes eljárás elnyújtása és a jövő évi magyar parlamenti választások között, Szijjártó Péter azt mondta: “Ó, hát ezt egészen biztos. Ezt mindenki látja”. Ez szerinte a liberális mainstream még egy eszköze arra, hogy megpróbálja befolyásolni a magyar választásokat. Mint mondta, nem ez az első, nem ez az egyetlen kísérlet, “nyilván lesz itt még más is, ne legyünk naivak ebben a kérdésben”.

“Így-úgy megkerülve, trükközve”

Az EU szabályai világosan beszélnek, a külügyi kérdésekben egyhangúságra van szükség - reagált arra, hogy a német külügyminiszter már nyilatkozott arról ( a magyar vétók után ), hogy ezt az egyhangúságot felül kellene vizsgálni. Ha valaki megkétdőjelezi az EU-tagországok jogát, hogy véleményt mondjanak uniós külpolitikai kérdésekben, akkor az alapvető európai szabályokat kérdőjelezi meg. Megfogalmazása szerint ez “rendkívül antidemokratikus”, hogy néhányan “így-úgy, megkerülve, trükközve, ügyeskedve” a jogszabályok szellemével és betűjével ellentétesen egyhangúság helyett valamiféle többségi eljárásra akarnak áttérni. Erre az európai szabályok tekintetében nincs lehetőség - ismételte meg Szijjártó Péter. ​

Ajánlom

További belföldi híreink