Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-06-21 19:38:00

Hiába kéri Müller Cecília és Kásler, a háziorvosok nem akarnak visszaállni a régi rendelési rendre

Orvosok panaszkodnak amiatt, hogy a szakrendelésekre még mindig nem tudnak beutalót adni, mert a betegek nem kapnak időpontot csak sürgős esetben.

Korainak tartják a háziorvosok a hagyományos rendelés visszaállítását

 

A harmadik hullám végét jelezve június 18-án Müller Cecília tiszti főorvos és Kásler Miklós miniszter arra szólította fel a háziorvosokat, hogy biztosítsák a személyes megjelenéssel járó vizsgálatokat és térjenek vissza a pandémia előtti szabályokhoz. Az ATV Híradó riportja.

Levelet kaptak a háziorvosok Müller Cecília és Kásler Miklós aláírásával. Azt kérik, hogy az alapellátásban álljon vissza a régi rend, szabadon mehessen mindenki személyesen a rendelőbe, ha problémája van. A háziorvosok szerint ez indokolatlan tumultust fog teremteni a várótermekben. Bélteki Béla, újfehértói háziorvos híradónknak azt mondta, szerinte ezután sem célszerű időpontkérés nélkül megjelenni a háziorvosnál. Az ő rendelőjében egyébként ezután is csak telefonos bejelentkezés után lehet személyesen megjelenni, továbbra is lehet receptet telefonon felíratni.

Az orvosok és betegek arra is panaszkodnak, hogy a személyes megjelenést követően hiába kérnek normális szakorvosi vizsgálatra lehetőséget, egyszerűen időpontot sem tudnak kapni a betegek.

Az orvosok szerint a betegek is jobban járnak, ha nem kell órákat várakozniuk a rendelésre, hanem előre meghatározott időpontra mehetnének, ezért többen nem kívánnak változtatni a gyakorlaton. Úgy vélik, így nem segítik egy újabb hullám kialakulását a várótermi zsúfoltsággal. Híradónk kereste az EMMI-t az esettel kapcsolatban, de cikkünk megjelenéséig nem érkezett válasz a kérdésre.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink