Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-06-21 13:39:00

Felháborítónak tartja a DK a pedagógusok fizetését

A párt szerint az Orbán-kormány kiszolgáltatottá teszi a pedagógusokat.

A DK közleményében arról ír: ahogyan az egészségügyben, úgy az oktatásban is évek óta nyomják a vészcsengőt Magyarországon, a Fidesz-kormányt azonban nem érdekli, hogy mekkora létszámhiány van a pedagógusoknál, hogy a gyerekek évről évre rosszabbul teljesítenek a különböző felméréseken, hogy ki fog természettudományos tárgyakat tanítani a következő években, ahogy a még pályán maradt pedagógusok segélykiáltását sem hallják meg. A Pénzcentrum OECD adatokon alapuló összesítése szerint azonban a magyar középiskolai tanárok keresete mindössze 70 százaléka a más felsőfokú végzettségű munkavállalók keresetének, ami a harmadik legrosszabb az OECD tagországok között.

A Demokratikus Koalíció szerint „megdöbbentő, hogy az Orbán-rezsim ilyen kevésre becsüli a magyar tanárokat, hogy ennyire semmibe veszi a pedagógusok áldozatos munkáját”.

„Mi, európai magyarok felháborítónak tartjuk, hogy míg a vadászati világkiállításra csorognak el a milliárdok, míg gyepszoláriumra, foci eb-re költik a közpénzt¬, addig a tanárokat olyan mértékben kiszolgáltatottá teszik, hogy csoda, ha valaki a pályán marad. A 2022-es kormányváltás után a Dobrev Klára vezette új kormány a pedagógusok helyzetét is újra fogja gondolni, és méltó fizetést fog adni annak, aki a következő generációkat oktatja” – áll a közleményben.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink