Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-06-20 05:35:00

Nyaralás Horvátországban: a védettségi igazolvány akkor kell, amikor hazatérünk

Már védettségi igazolvány se kell a horvátországi utazáshoz, azaz a járvány előtti időszakhoz hasonlóan, a magyarok szabadon beutazhatnak az országba. A hazajutáshoz viszont továbbra is szükség van a védettség igazolására, ennek hiányában 10 napos karantén vár a hazaérkezőkre. Az ATV Híradó riportja.

Annak ellenére, hogy a horvátok eltörölték a védettségi kártya használatát a beutazásnál, a hatóságok azt javasolják, hogy ha lehetőségünk van, regisztráljunk a horvát konzulátus honlapján, ha déli szomszédainknál nyaralnánk. Az ATV Híradó felhívta a magyar konzuli szolgálat zöld számát, ahol arról érdeklődtek: ha turistaként utazunk Horvátországba, kérhetik-e a védettségi kártyánkat a határon? Azt válaszolták:„nem kell tehát magyar állampolgár június 17-e óta azaz tegnap előtt óta gyakorlatilag , egy érvényes személyi igazolvánnyal, útlevéllel beutazhat, semmire nincs szükség , semmit nem kell igazolni, a védettségi igazolvány az azért kell, mert amikor visszajön Magyarországra, akkor ellenőrzik.”

Akinél nincs ott a védettségi igazolvány, vagy egyáltalán nincs védettségi kártyája az pórul is járhat hazafelé a magyar határon, mert a nyaralás után 10 napra karanténba kell vonulnia.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink