Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-06-18 16:31:00

“Találkoztam német vállalatvezetőkkel, de ezek a szavak fel sem merültek” - Szijjártó a pedofiltörvény visszhangjáról

A gyermekek szexuális neveléséhez fűződő szülői jog szabályozása nem brüsszeli, hanem tagállami kérdés - jelentette ki Szijjártó Péter. A miniszter az ATV kérdésére azt mondta: minden más szóba került, amikor német vállalatok vezetőivel találkozott, de a pedofil-ellenes törvényről még informális jelzés sem érkezett hozzá.

“Találkoztam német vállalatvezetőkkel, de ezek a szavak fel sem merültek” - Szijjártó a pedofiltörvény visszhangjáról
Forrás: MTI

Nem jutott el hozzám se informális, se formális, se semmilyen jelzés ezzel kapcsolatban. Pedig azóta már találkoztam német vállalatvezetőkkel, és minden másról beszéltünk, de erről nem - jelentette ki Szijjártó Péter az ATV-nek nyilatkozva, amikor arról kérdeztük magyar sajtóhírek alapján, hogy német gazdasági körök válaszlépést fontolgatnak, mert felháborította őket a kedden elfogadott pedofilellenes törvénycsomagnak a melegellenes része, és emiatt befektetők léphetnek vissza. 

“A magyarországi beruházások növeléséről, meg azoknak a támogatásáról beszéltünk, de ezek a szavak vagy ezek a kifejezések fel sem merültek közöttünk” - válaszolta a külgazdasági és külügyminiszter a német gazdasági szereplők kapcsán arra,  hogy azok a befektetők vagy beruházók visszaléphetnek-e, akiknek a chartájában a sokszínűség elfogadása   alapelvként szerepel. 

 “Nem brüsszeli, hanem tagállami kérdés” 

A gyermekek védelme és a gyermekek szexuális neveléséhez fűződő szülői jog szabályozása, az nem brüsszeli kérdés, hanem tagállami kérdés - jelentette ki a kérdésünkre Szijjártó Péter. Ez a jogszabály, amit elfogadtunk, teljes mértékben tiszteletben tartja az európai szinten szabályozott értékbeli kérdéseket - tette hozzá. 

Arra, hogy viszont a francia európai ügyekért felelős államtitkára kezdeményezi, hogy a brüsszeli Általános Ügyek Tanácsa tárgyaljon a jövő héten a kedden elfogadott a pedofiltörvényről, mert az a kirekesztésére alkalmas, és a szólásszabadságról és más uniós értékekről van szó, Szijjártó Péter azt mondta: ennek a szabályozásnak a nyomán semmilyen módon nem sérült senkinek a szólásszabadságához, az önkifejezéshez való joga.

“Egész egyszerűen azt szabályozzuk, hogy a gyerekeinket megvédjük a pedofiloktól és megvédjük attól, hogy ne a szüleik dönthessenek a szexuális orientációról szóló nevelésükről”

 - jelentette ki a miniszter. Kérdésünkre nyomatékosította: biztosítják a gyerekek számára, hogy csak a szüleik joga, hogy neveljék őket a szexuális orientáció szempontjából is. 

Arról, hogy Orbán Viktor miniszterelnök mit mondott a témában a reggeli rádióinterjújában ebben a cikkünkben írtunk részletesen. 

Arról pedig, hogy az Országgyűlés kedden - a kormánypártok és a Jobbik voksaival - megszavazta a pedofil-ellenes torvénycsomagot összemosva a homoszexualitással és a transzneműekkel itt írtunk, a tiltakozásokról és a brüsszeli reakciókról pedig itt és itt számoltunk be.​

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink