Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-06-18 10:35:00

Orbán: a gyerek az apjáé és az anyjáé, nem az iskoláé, az államé

Orbán Viktor a reggeli Kossuth Rádiós interjújában a pedofil-ellenes, illetve a tiltakozók által melegellenesnek nevezett nagy vihart kiváltó törvény kapcsán leszögezte: van gyermekvédelmi kötelezettsége az államnak és a kormányzatnak, “de a gyerek mégis az apjáé és az anyjáé, tehát ők döntenek a neveléséről”.

Nekünk nem tűnik a törvény melegellenesnek, de ebben a kérdésben leginkább a melegek véleménye számít, és valamilyen okból nekik annak tűnik - mondta Orbán Viktor a szokásos péntek reggeli rádióinterjújában a műsorvezető kérdésére, hogy bár a Jobbikosok is megszavazták a törvényt, de az ellenzéki és a a brüsszeli megszólalók is melegellenesnek nevezik azt.

A miniszterelnök a válaszában megismételte, amit a Szamizdat 10-ben tegnap leírt: azt, hogy aki 18 év feletti, arra ez a törvény nem vonatkozik. És nem is akarnak ilyen törvényt elfogadni - jelentette ki. A felnőttek úgy élnek, ahogy akarnak, hiszen ez egy szabad ország. De a gyerekeket védeni kell, ez a törvény erről szól - ismételte meg.

Mint Orbán Viktor a mai műsorban mondta, a kiindulópont az, hogy a gyerekek szexuális nevelése kizárólag a szülőkre tartozik, “azt semmilyen intézmény nem veheti el és át”. Az nem fordulhat elő Magyarországon, hogy egy szülő azzal szembesül, hogy neki van egy elgondolása a saját gyermeke helyes szexuális neveléséről, és egyszercsak az iskolában valami mást mondanak a gyereknek, vagy más történik - mondta a miniszterelnök, úgy folytatva: “a gyerek a szülőé, nem az iskoláé, nem az államé. Van gyermekvédelmi kötelezettségünk, mint államnak, mint kormányzatnak, de a gyerek mégis az apjáé és az anyjáé, tehát ők döntenek a neveléséről” - jelentette ki.

Orbán Viktor megismételte, ezen az alapon áll az elfogadott törvény. Tehát meg kell teremteni azt a lehetőséget, hogy valóban a szülő dönthessen ezekről a kérdésekről. 

Az iskolai szexuális nevelésnek a korlátait nagyon világosan föl kell állítani, a szülő jogait garantálni kell, és meg kell védeni a kiskorú gyermekeket attól, hogy olyan tartalmak legyenek elérhetőek a számukra bármilyen felületen, amik ellentétesek azzal a nevelési elgondolással, ahogyan a szüleik őket nevelik.

A 18 évet ki kell várni és akkor majd, ha felnőttek lesznek, döntenek arról, hogy mit hogyan akarnak. De addig az iskolának, az államnak a szülők jogát tiszteletben kell tartani - ismételte meg Orbán Viktor.

Magyarország európai színtéren is ragaszkodik ahhoz, hogy a gyerekek neveléséről a szülőnek kell dönteniük - mondta Orbán Viktor azért is, mert mint mondta, most indul a vita Európa jövőjéről, és arról is, hogy vajon ki dönt a gyerekek neveléséről az Európai Unióban. A miniszterelnök azt is kijelentette, hogy Brüsszel nem tud találni olyan szempontot, hogy kötelezettségszegési eljárást indítsanak Magyarországgal szemben a pedofil-ellenes törvénycsomag miatt.

Arról, hogy az Országgyűlés kedden - a kormánypártok és a Jobbik voksaival - megszavazta a pedofil-ellenes torvénycsomagot összemosva a homoszexualitással és a transzneműekkel itt írtunk, a tiltakozásokról és a brüsszeli reakciókról pedig itt és itt számoltunk be.

Ajánlom

További belföldi híreink