Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-06-18 14:47:00

Ezt mondta Szijjártó arra, hogy a foci EB döntője London helyett Budapesten lehet-e

Csak pletykákat hallottunk eddig, de ha jön egy kérdés, akkor Magyarország és Budapest készen áll - ezt válaszolta Szijjártó Péter az ATV kérdésére, hogy London helyett rendezhetik-e Budapesten a foci EB-döntőjét július 11-én.

Ezt mondta Szijjártó arra, hogy a foci EB döntője London helyett Budapesten lehet-e

Pletykákat hallottunk eddig, sem hivatalos, sem félhivatalos megkeresésről nekünk nincs tudomásunk. A “ha”-val kezdődő mondatoknak sem a politikában, sem a futballban nincs értelme. Mert mi lett volna ha a 86. percben nem pattan meg az a lövés - utalt a magyar-portugál mérkőzés első portugál góljára - “de megpattant és kikaptunk”. De ha ezt most félretesszük, azt mondom: ha jön egy kérdés, hogy Magyarország és Budapest meg tudná-e rendezni az EB-döntőt, “akkor Magyarország és Budapest készen áll” - reagált Szijjártó Péter az ATV kérdésére a görög kereskedelmi miniszterrel tartott sajtótájékoztatója után arra, hogy London helyett lehet-e Budapest a helyszíne a labdarúgó Európa Bajnokság döntőjének július 11-én. 

A The Times brit lap közölte az értesülést, miszerint Nagy-Britanniában túl szigorúak a beutazási- és határkorlátozások, ezért a Wembley helyett Budapesten rendezhetik meg az EB-finálét, adott esetben. Az Európai Labdarúgó Szövetség, az UEFA ugyanis ultimátumot adott a brit kormánynak: hozzanak az Európa-bajnokság kiemelt vendégeire vonatkozó enyhítéseket, különben elveszik tőlük a finál rendezési jogát. 

Az UEFA a brit lap tudomása szerint azt kérte, hogy a tornára érkező mintegy 2500 VIP-vendégnek ne kelljen a jelenleg a kötelező tíznapos karanténba vonulni, és a kivételezettek között lennének az UEFA, a FIFA, a szponzorok, és a mérkőzést közvetítő tévétársaságok dolgozói is. Budapest a The Times szerint azért lenne esélyes az EB fináléra, mert egyedüliként vállalt teltházas mérkőzéseket. 

“Ha...” - mi biztosítani tudnánk az igazi teljes futballélményt

Szijjártó Péter munkatársunk kérdésére hangsúlyozta: egyetlen szervezet döntheti el ezt a kérdést, az UEFA. “Ha elméletileg föltesszük a kérdést, és játszunk egy olyan játékot, hogy mi lenne ha, akkor nyilvánvaló, hogy Budapest és Magyarország készen állna egy EB-döntő megrendezésére. Hiszen mi vagyunk az egyetlen helyszín, amely biztosítani tudjuk a teltházat, az igazi, teljes futball élményt, köszönhetően a sikeres oltási stratégiánknak. 

Mi most már hál’ Istennek vagyunk abban a helyzetben infrastruktúra szempontjából, egészségügyileg, gazdaságilag és szervezésileg, hogy gyakorlatilag bármilyen sporteseményt bármilyen rövid idő alatt meg tudunk rendezni. Megvannak hozzá a létesítményeink, a szervezőink, és jó az egészségügyi helyzet - mondta Szijjártó Péter. De mivel egyelőre ilyen felkérés nem történt, ez csak játék a gondolatokkal. “De készen állnánk” - nyomatékosította a külgazdasági és külügyminiszter.

atv.hu

Sportközgazdász: jól jár a magyar gazdaság a foci Eb-vel

 

Ajánlom

További belföldi híreink