Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-06-18 05:06:00

Toroczkai: Én nem „showmanekkel” egyeztetek oltási kérdésekről

A Mi Hazánk Mozgalom elfogadhatatlannak tartja, hogy szerintük már most is diszkriminálják azokat a gyerekeket, akiknek a szülei nem rendelkeznek védettségi igazolvánnyal. Álláspontjuk szerint ez közvetett kikényszerítése az oltásnak. Mindezek miatt tiltakozó aláírásgyűjtésbe kezdtek. Az ATV Start vendégeke a párt elnöke, Toroczkai László volt.

Mi Hazánk: diszkriminatív a védettségi igazolvány használata

A Mi Hazánk Mozgalom már korábban is markánsan képviselte, hogy az oltási igazolvány diszkriminatív. Mindeközben erről kialakult egy társadalmi vita is, melynek nyomán a szakemberek arra a következtetésre jutottak, hogy a hétköznapi életünkben számtalan olyan intézkedés van, ami hasonló a védettségi igazolvány működési mechanizmusához: akár az életkorhoz kötött alkoholvásárlás, vagy a dohányzás tilalma kijelölt helyeken más emberek védelme érdekében.

Toroczkai László úgy látja, ezzel a megközelítéssel az a fő probléma, hogy míg a dohányzást és az alkoholt sok száz éve ismeri az emberiség, addig a koronavírust csak most kezdjük feltérképezni: „Aggasztó dolgok kezdenek kiderülni: többek között, hogy ez egy laboratóriumból származó vírus, amire az amerikai hírszerzés vezetője is nagyon komoly esélyt ad. Sőt, a Facebook is bejelentette, hogy mostantól nem törlik azokat a bejegyzéseket, amik a vírus mesterséges eredetéről szólnak” – érvelt a mozgalom elnöke.

A Toroczkai és Lampé Ágnes műsorvezető között kialakuló parázs vita során a mozgalom elnöke arra ugyan nem kívánt egyértelmű választ adni, hogy miért vagy milyen mértékben tartják diszkriminatívnak az oltási igazolványt, esetleg ezek helyett milyen intézkedéseket vezetnének be, azt azonban elmondta, ő szakemberekkel és nem „showmanekkel” egyeztet oltási kérdésekben.

„Amikor Szlávik János egyik pillanatban ajánlja a gyermekek oltását, majd arra, hogy a saját gyermekét beoltatná-e nem ad választ, akkor bennünk szülőkben is komoly kérdések vetődnek fel”

 – fogalmazott.

Zárásképp szót ejtettek arról is, hogy a Mi Hazánk mind a 106 választókerületben egyéni jelöltet indít, annak ellenére, hogy ezt a párt támogatottsági adatai nem indokolják. Toroczkai ezt a kijelentést határozottan cáfolta, az elnök az önkormányzati választások és legfrissebb felmérések alapján pártja támogatottságát 5 és 10 százalék közé teszi: „Most tendenciózusan 3-4 százalékra mérnek minket, az Idea, illetve a Nézőpont napokban mért kutatása is, ami azt jelenti, hogy megdupláztuk a támogatottságunkat, tehát valahol 5-10 százalék között lehetünk.”

Majd hozzátette: nekik a parlamentbe való bejutással az a céljuk, hogy egy tisztességes kontroll legyenek, szerinte ugyanis sem a Fidesz, sem a balliberális oldal túlhatalma nem jó az országnak: „Egy tisztességes kontroll, a mérleg nyelve kell, hogy legyünk” – hangsúlyozta.


atv.hu​

Ajánlom

További belföldi híreink