Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-06-17 11:04:00

Szakács László: ha kell, más színekben indulok, de nem adom fel

Nem biztos, hogy elfogadja a visszaléptetést Szakács László, az MSZP volt elnökhelyettese, akit tegnap hívott fel az MSZP elnöke azzal, hogy „leveszik” a tábláról. Szakács azt mondja: ha más demokratikus párt támogatja, akkor nem biztos, hogy feladja a küzdelmet Pécs-Komló választókörzetében, ahol állítása szerint neki van nagy esélye legyőzni a Fidesz jelöltjét.

Szakács László a Spirit FM Aktuál című reggeli műsorában elmondta, az MSZP vezetősége egy szóbeszéd alapján dönthetett a visszahívásáról. Úgy tudja: Pécsen korábban volt egy beszélgetés, ahol állítólag az hangzott el, hogy a DK is Szakács Lászlót fogja támogatni. Pontos részletekről nem tud, mert ő ezen a beszélgetésen nem volt jelen, bár az elnökség tagjai sem. A politikus szerint az MSZP elnöksége arra a téves feltételezésre jutott, hogy ő a választásokat követően nem az MSZP, hanem a DK frakciójába ülne be, noha aláírt egy papírt, hogy a szocialista frakció tagja lesz győzelme esetén. Amúgy ezt a feltételezést is csak az újságokból tudta meg.

"Volt már könnyebb napom, mint a tegnapi, próbálom megérteni az eseményeket, de azért is fájdalmas, mert készült egy felmérés a körzetben és tisztán látszik, hogy nekem van valódi esélyem legyőzni a Fidesz jelöltjét, és azt gondolom, hogy ez most a legfontosabb." - mondta a műsorban Szakács László. A politikus hozzátette: "marcangolja" az is, mi van, ha más demokratikus párt viszont támogatja. "Én nem adom fel a harcot, hogy a Fideszt itt legyőzzük Baranya megyében, mert azt gondolom, ha az embernek van egy ekkora támogatottsága, akkor az felelősség is egyben, nyilvánvalóan ezt nem adom fel. " - mondta Szakács László a műsorban. Arra a kérdésre, hogy elképzelhetőnek tartja-e, hogy más színekben induljon, a politikus egyértelműen azt mondta, ha támogatást kap, ekkor elindul természetesen.

Mint arról az atv.hu beszámolt, Szakács László éppen Komlóra tartott az autópályán, amikor pártja elnöke felhívta és közölte vele az MSZP elnökségének döntését, ami teljes meglepetésként érte. A Facebook-oldalán jelentette be az MSZP, hogy a párt Országos Elnöksége "egyhangú határozatával" döntött Molnár Gyula párttagságának felfüggesztéséről. Ugyancsak egyhangú határozat született arról, hogy Baranya megye 2. számú országgyűlési egyéni választókerületében visszavonják előválasztási jelöltjüket.

A teljes beszélgetés itt hallgatható meg.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink