Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-06-16 16:22:00

Miniszterelnökségi Sajtóiroda: Akkor utalja a kormány a 6 milliárd forintot, ha a Lánchíd csak másfél évig lesz lezárva

Ma kezdődött meg a Lánchíd felújítása, a kormány korábban azt ígérte, amint elkezdődnek a munkák, a főváros rendelkezésére bocsátják a korábban ígért 6 milliárd forintot. Az ATV Híradójának kérdésére, hogy pontosan mikor számíthat az összegre a főváros, a Miniszterelnökségi Sajtóiroda azt közölte: az összeget akkor utalja a kormány, ha a főváros vállalja, hogy a híd 18 hónapnál hosszabb ideig nem lesz lezárva, és ha a beruházás befejezéséhez már csak ez az összeg hiányzik.

Válaszukban azt írták, a Lánchíd felújítását Tarlós István főpolgármesterként hiánytalanul előkészítette, a munkálatokat régen meg lehetett volna kezdeni. Szerintük Karácsony Gergely másfél éves "hídfelújítási késlekedése" több mint ötmilliárd forintjába kerül a budapestieknek, ezt az összeget ráadásul előlegként, mindenféle munkavégzés nélkül előre odaadták a vállalkozónak.

Arról is írnak, hogy a magasabb árban nincs benne a Széchenyi téri villamos-közúti aluljáró és a budavári alagút felújítása sem, és a többi fővárosi beruházással se hangolták össze a Lánchíd felújítását, így Budapesten hosszú időre állandósulhat a közlekedési káosz.

"A kormány minden olyan támogatást biztosít, amelyet a korábbi fővárosi vezetésnek megígért, így a Lánchíd felújítására is rendelkezésre áll 6 milliárd forint. Az ütemezést a tavaly októberi Fővárosi Közfejlesztések Tanács ülésén rögzítették, 

az összeget akkor utalja a kormány, ha a főváros vállalja, hogy a híd 18 hónapnál hosszabb ideig nem lesz lezárva, és ha a beruházás befejezéséhez már csak ez az összeg hiányzik"

- áll a Miniszterelnökségi Sajtóiroda válaszában.

Hajnalban megkezdődött a Lánchíd felújítása

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink