Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-06-16 19:02:00

„Hát, akkor sajnos nem tudunk jönni” – a védettségi igazolvány miatt kevés a látogató a gyógyfürdőkben?

Elmaradt a roham az ország kedvelt fürdőiben - legalábbis a nyitás utáni első hetekben. Az ATV Híradója ellátogatott Zalakarosra, és szakembereket is megkérdezett, akik szerint sokan azért nem tudnak menni a gyógyfürdőkbe, mert nincs védettségi igazolványuk.

Amint a járványhelyzet javulása lehetővé tette, szinte azonnal kinyitott a zalakarosi gyógyfürdő. Először csak a belső medencéket töltötték fel, két héttel később pedig a szabadtéri medencéket is megnyitották. Az eddigi tapasztalatok azonban azt mutatják, hogy a védettségi kártyák hiánya sokakat otthon tart. Részben ennek is köszönhető, hogy a forgalom elmarad a szokásostól.

„Mindenképpen a piacot, illetve a vendégkört szűkíti, hogy csak a védettségi kártya birtokában engedhetjük be a vendégeinket”

 – mondta el híradónknak Podlovics Péter, a Zalakarosi gyógyfürdő vezérigazgatója.

A strandon bőven lehetett szabad területet találni. Aki kilátogatott, azt mondta, már nagyon várta a fürdőzést.

„Évről évre járunk ide vissza, és tényleg, mi már nagyon vártuk, hogy már jöhessünk” – osztotta meg híradónkkal Keszte Alexandra.

A tavalyihoz képest a Baranya megyei Magyarhertelend gyógyfürdőjébe is lényegesen kevesebb vendég érkezett eddig. a felére esett vissza az eladott belépők száma. A védettségi kártyára vonatkozó szabályok miatt úgy látják a fürdő vezetői, hogy nem sok esélyük van a javulásra.

„Mindenki nagy sajnálattal mondja, hogy hát, akkor sajnos nem tudunk jönni” – magyarázta Fáskerti Rita marketing vezető, a védettségi igazolvánnyal nem rendelkező vendégekről.

A fürdők látogatása - beleértve a szabadtéri medencéket is - csak védettségi igazolvánnyal engedélyezett. A szabadvízi fürdőhelyeket, a balatoni, velencei-, vagy Tisza-tavi strandokat azonban bárki igénybe veheti, ezeken a helyeken nem kérik a kártyát.

Elmaradt a roham a fürdőkben

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink