Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-06-17 05:31:00

Harangozó a Kaleta-ügyről: ha nem kapja fel a média, elsunnyogják úgy, ahogy van

Az MSZP-s képviselő az ATV Startban idézte fel a pedofiltörvénnyel kapcsolatban, hogy egy éve már benyújtottak egy majdnem ugyanolyan javaslatot, mint amit most elfogadtak.

Mivel a Jobbikon kívül kivonultak az ellenzéki pártok az ülésteremből, a felvételek láttán Harangozó Tamás meglepődött, hogy megtapsolták a pedofilellenes törvénycsomag elfogadását. Hozzátette, hogy tavaly nyáron nyújtottak be egy gyakorlatilag ugyanilyen javaslatot, amit most elfogadtak, hogy szigorúbban büntessék a pedofíliát, ha ezeket valaki hivatalos személyként követi el, illetve vezessenek nyilvántartást amerikai példa mentén az elkövetőkről.

„Egy éve azt ígérte Orbán Viktor, hogy szeptemberben hozzák meg ezt a törvényt, nem hozták meg” – fogalmazott Harangozó Tamás a stúdióban. Elmondta, hogy az egész téma úgy kezdődött, hogy titokban hozták haza Kaleta Gábort, és ha nem kapja fel a média, a kormányban „elsunnyogják az ügyet úgy, ahogy van”.

Harangozó szerint nincs ok a tapsra, hiszen egy év alatt nem csináltak semmit a Fidesznél, ráadásul ők az utolsó pillanatig támogatták a tervezetet, „amíg be nem került ez a homofób őrület”. A Jobbik bent maradt az ülésteremben, és igennel szavaztak, de azt a képviselő is hangsúlyozta, hogy azt kinyilvánították, hogyha győz az összefogás, akkor a Jobbik is megszavazza a módosítást, hogy a törvénycsomagból kikerüljenek a melegellenes részek.

A rendvédelmi állomány többsége elégedetlen

Egy felmérés szerint a rendvédelmi állomány hetven százaléka azt mondja, ha tehetné, leszerelne. Harangozó kifejtette, hogy nagy a baj, és mindez azt mutatja, hogy az állomány nagy része elégedetlen. Szerinte ez egy hivatás, és nem egy átmeneti munka, amiből könnyen ki lehet szállni.

„Ez arról szól, hogy teszek egy esküt erre a hazára, erre az országra, hogy az életem, a testi épségem kockáztatásával megvédem az itt élő embereket, és felteszem rá az életemet, hogy a következő évtizedekben ezt a szolgálatot fogom tenni ennek az országnak” – foglalta össze az MSZP-s politikus, illetve reagált Kontrát Károly szavaira, aki nem tartja hitelesnek és reprezentatívnak a felmérést. Ezen kívül a parlamentben több mint tízéves eseményeket hozott fel, hogy 2002-2010 között több mint negyvenötezer államügyi dolgozó ment idő előtt nyugdíjba: „Nagyon cuki volt az államtitkár úr” – válaszolt Harangozó, hogy 2003-as ügyek kerültek elő.

Az szintén elhangzott, hogy a közös ellenzéki programban szerepel, hogy egy új szolgálati nyugdíjrendszert terveznek bevezetni, ami adómentes nyugdíjszerű ellátást és nyugdíjas státuszt nyújt, ugyanakkor ösztönöznék a munkavállalókat a pályán maradásra. Ezen felül új illetményrendszert szeretnének kialakítani: Harangozó Tamás aláhúzta, hogy szerintük az nem normális, hogy egy kezdő rendőr nem kap nettó kétszázezer forintot, míg a rendőrkapitány akár kétmilliót is kaphat, és hozzátette, hogy nem az utóbbival van baj.

Ellenzéki összefogás

Három százalékponttal vezet az ellenzéki összefogás az IDEA szerint. Elbízni magukat nem kell, de lehet örülni, főleg a támogatóikat biztatná erre Harangozó. A képviselő úgy fogalmazott, hogy a jövő évi választást meg fogják nyerni, ha nem bízzák el magukat, ha „alázattal, tisztességgel, szorgalommal” végigcsinálják.

„Ez egy nagyon kemény menet lesz, mert a Fidesz minden eszközt be fog vetni” - zárta Harangozó Tamás, és jó jelnek tartja a közvélemény-kutatás eredményét.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink