Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-06-16 14:08:00

Felfüggesztette Molnár Gyula párttagságát az MSZP

Nemrég kiderült, hogy Molnár, aki 2002 és 2010 között Újbuda polgármestere, majd 2016 és 2018 között az MSZP elnöke volt, Újbudán indul a Demokratikus Koalíció jelöltjeként az előválasztáson. Az MSZP közösségi oldalán azt írja, tudomásul veszik, ha egyes jelöltek nem kívánják képviselni új szociáldemokrata politikájukat és nem támogatják új szövetségi politikájukat, de az ilyen döntés a politikai közösség kötelező elhagyását is jelenti.

Facebook-oldalán jelentette be az MSZP, hogy a párt Országos Elnöksége ma "egyhangú határozatával" döntött Molnár Gyula párttagságának felfüggesztéséről. Ugyancsak egyhangú határozat született arról, hogy Baranya megye 2. számú országgyűlési egyéni választókerületében visszavonják előválasztási jelöltjüket.

Mint fogalmaznak, az MSZP mai ülésén újra hitet tett a 2022-es kormány és korszakváltás szükségessége mellett. Hangsúlyozzák: céljuk, hogy a demokrata választási szövetség előválasztásán minél több olyan jelölt váljon közös képviselőjelöltté és a Fidesz kihívójává, akiknek velük együtt ez a célja, és hitelesen képviselik programjukat.

"A Magyar Szocialista Párt Országos Elnöksége tudomásul veszi, ha egyes jelöltek nem kívánják képviselni új szociáldemokrata politikánkat és nem támogatják új szövetségi politikánkat - amely a szociáldemokrata-újbaloldali-zöld pártok összefogására épül -, és ezért más politikai közösségben képzelik el politikai jövőjüket. De egyértelművé tesszük, hogy az ilyen döntés a politikai közösségünk, és szövetségünk kötelező elhagyását is jelenti" - áll a közleményben.

Molnár Gyula bejelentéséről korábban itt írtunk. 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink