Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-06-15 13:37:00

Kivonult az ellenzék, de átment a drákói pedofil-ellenes törvénycsomag - a homoszexuális passzusokkal

Akár 20 év börtönt is kaphatnak a pedofil elkövetők, a 18 év alattiak számára pedig tilos lesz a homoszexuális és transznemű tartalmak bemutatása, reklámozása - a kormánypártok megszavazták a nagy vihart kiváltó pedofil-ellenes törvénycsomagot, a Jobbikkal. Az ellenzék kivonult.

Kedden a parlamentben 157 igen szavazattal, 1 nem ellenében, tartózkodás nélkül elfogadták a pedofil-ellenes törvénycsomagot. Előtte a kormánytöbbség elutasította az összes ellenzéki módosító javaslatot.

Név szerint rá lehet majd keresni a pedofilokra a bünügyi nyilvántartásban, a jövőben akár 20 év börtönt is kaphatnak, felfüggesztett ítélet 8 év fölött nem lesz, és szabadságra bocsátás sem - a parlament megszavazta a Kocsis Máté által jegyzett pedofilellenes törvénycsomagot, mely rendkívül szigorú szabályozás, a Fidesz frakcióvezetője a parlamenti expozéjában úgy fogalmazott, hogy “elmentek a falig”.

A gyermekek büntetőjogi védelmének a növelésére koncentráltak a felháborító események ismeretében, és mert bár a bűncselekmények száma csökken, a gyermekek sérelmére elkövetetteké nőtt. A fideszes politikus az “internet mocskáról”, “legsötétebb bugyrairól” is beszélt még az általános vitában, jelezve: “Magyarországon minden munkanapra jut egy pedofil”. A pedofiloknak tudniuk kell, hogy huzamosan sem a neten, sem a dark weben nem tudnak elbújni, “nincs elrejtőzés” - szögezte le Kocsis Máté.

A pedofil elkövetők a jövőben nem dolgozhatnak gyermekek közelében strandon, vidámparkban, állatkertben, sportegyesületben sem. Emellett kormányzati jogviszonyt, politikai tisztséget sem tölthetnek be a törvény szerint.

Óriási visszhang, tiltakozás - a Jobbik mégis megszavazta

A nyári szünet előtti utolsó ülésnapon az ellenzéki pártok a Jobbik kivételével kivonultak a parlamenti ülésről - így bojkottálta a zarószavazást a DK, a Párbeszéd, az MSZP és az LMP is, de Hadházy Ákos, Szél Bernadett és Szabó Szabolcs független képviselők sem voltak hajlandóak részt venni a pedofil-ellenes törvénycsomagról a parlamenti voksoláson. Székely Sándor független képviselő nemmel szavazott.

A kivonulással tiltakoztak az ellen, hogy múlt csütörtökön a kormányoldal olyan módosításokat tett és szavazott be a Törvényalkotási bizottságban a pedofil-ellenes törvénycsomagba, amikkel megtiltanák a 18 év alattiak számára a homoszexualitás vagy a nemváltás népszerűsítését és bemutatását, még az ilyet tartalmazó reklámokat is. Az ellenzék és a jogvédők stigmatizálásról, ellenséggyártásról beszélnek, a homoszexuálisok és a nemváltók összemosásáról a pedifilokkal és “a pornóval” (ez a DK-s Arató Gergely megfogalmazása volt) Hadházy pedig a Facebokkon azt írta még hétfőn: “Nem asszisztálunk a gyűlöletkeltő színjátékhoz” - és bojkottra buzdította képviselőtársait.

A Jobbik azonban nemcsak hogy voksolt ma, de a kormánypártokkal együtt meg is szavazta a törvénycsomagot - a homoszexuálisokra, transzneműekre vonatkozó kiegészítések ellenére. És annak ellenére, hogy Fekete-Győr András még a szavazás előtt arra kérte a Jobbikot, ne legyen partner a törvény elfogadásához. “Arra kérlek titeket, hogy térjetek jobb belátásra, tegyetek a szívetekre a kezeteket, és ne szavazzátok meg a számtalan honfitársatok életét tönkretevő törvényt!” - írta posztjában a jobbikosoknak a Momentum elnöke.

Ander Balázs, aki a Jobbik vezérszónoka volt az általános vitában, még a kormánypárti módosítók megjelenése előtt azt mondta: a Jobbik “az elsőtől szótól az utolsóig” minden pedofil ellenes javaslatot, minden szigorítást támogatni fog. Sőt, a pedofilok kémiai kasztrálását, gyógyszeres kezelését is felvetette. Most a szavazás előtt a Jobbik egyértelművé tette: ha az ellenzék kormányra kerül ‘22-ben, kiveszik majd a törvényből a homoszexuálisokra és a transzneműekre vonatkozó részeket .

“Vörös vonal”

Magyarország a homoszexualitás tekintetében egy toleráns, türelmes ország, de van egy vörös vonal, amit nem lehet átlépni: hagyják békén a gyerekeinket - ezt még októberben mondta Orbán Viktor a Kossuth Rádiós interjújában, amikor a Meseország mindenkié gyerekkönyvről kérdezték.

A megszavazott fideszes módosítók - tiltják a homoszexualitás reklámozását 18 év alatt

A pedofil-ellenes törvénycsomaggal együtt ma megszavazott, és az ellenzéki oldalon nafy felháborodást kiváltó módosítók a következők: tilos 18 éven aluliak számára nemcsak a pornográf vagy a szexualitást öncélúan ábrázoló tartalmat bemutatni, de az olyan tartalom elérhetővé tétele is tilos, “ami a nem megváltoztatását vagy a homoszexualitást népszerűsíti, jeleníti meg”. Tilos lenne ilyen reklámokat is elérhetővé tenni. “A gyermekvédelmi rendszerben az állam védi a gyermekek születési nemének megfelelő önazonossághoz való jogát”. Ez szinte megegyezik az Alaptörvény passzusával, ami kimondja: „Magyarország védi a gyermekek születési nemének megfelelő önazonossághoz való jogát, és biztosítja a hazánk alkotmányos önazonosságán és keresztény kultúráján alapuló értékrend szerinti nevelést”.

Az elfogadott módosítók szabályozzák az iskolai szexuális felvilágosítást is: eszerint „a tanulók részére a szexuális kultúráról, a nemi életről, a nemi irányultságról, valamint a szexuális fejlődésről szóló foglalkozás megtartása során különösen figyelemmel kell lenni az Alaptörvény XVI. cikk (1) bekezdésében foglaltakra. E foglalkozások nem irányulhatnak a születési nemnek megfelelő önazonosságtól való eltérés, a nem megváltoztatása, valamint a népszerűsítésére.”A jövőben csak „jogszabályban kijelölt szerv” által nyilvántartásba vett szervezetek vehetnének részt. A módosító-javaslat indoklásában a benyújtáskor azt írták: egyes szervezetek képviselői ezeken a foglalkozásokon a hátrányos megkülönböztetés elleni felvilágosító tevékenység keretében “érzékenyítő programnak nevezett tevékenységgel kívánják befolyásolni a gyermekek szexuális fejlődését, amivel súlyos károkat okozhatnak a gyermekek fizikai, szellemi és erkölcsi fejlődésében”. A jövőben szankcionálják is, mégpedig szabálysértésként, ha az érintett intézmény, illetve a felvilágosítást végzők nem tartják be a törvényi feltételeket.

Ellenzéki politikusok és jogvédő szervezetek tüntettek hétfő este a Kossuth téren, ott volt Gyurcsány Ferenc, Karácsony Gergely és mások is - Dobrev Klára Brüsszelből üzente, hogy “lélekben” ő is ott van. A “Propagandatörvény helyett elfogadást” demonstrációt az Amnesty International Magyarország, a Budapest Pride, a Háttér Társaság, a Labrisz Leszbikus Egyesület, a Magyar Helsinki Bizottság, a Prizma Közösség és a Szivárványcsaládokért Alapítvány szervezte. Elfogadhatatlan tartják a homoszexuálisok és a transzneműek összemosását a pedofilokkal és a homofóbiát - hangoztatták az Országház előtti tüntetésen.

A pedofilellenes törvénycsomag parlamenti vitájáról itt írtunk részletesen, a tiltakozásokról pedig itt és itt tudósítottunk.

Ajánlom

További belföldi híreink