Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-06-13 15:42:00

Négy védettségi igazolványt kapott egy zuglói idős asszony, de egyiket sem tudja használni

Négyszeri kérvény ellenére Budapest Főváros Kormányhivatala ugyanazt a lejárt személyi azonosítóval ellátott igazolványt küldte el neki. A hölgy felháborodott, hiszen nem érti, miért neki kellene 3000 Ft-ot fizetni a cseréért. Az ATV Híradójának riportja.

Az első védettségi igazolványa után majdnem minden hónapban kapott még egy kártyát, közel három hetenként – erről mesélt Kiss Béláné Irén az ATV Híradójának.

Sokan irigykedhetnének Irénkére, hiszen már négy védettségi igazolványt kapott, csakhogy egyik sem érvényes. Mindegyiken lejárt személyi igazolványának száma szerepel. A problémát e-mailben jelezte is Budapest Főváros Kormányhivatalának. A zuglói hölgy azt mondta: a helyi önkormányzathoz irányították, ahol egy reklamációs papírt töltettek ki vele.

„Két hét után megkaptam egy védettségi igazolványt, ami ugyanolyan rossz volt, mint az első, akkor megint kezdődött elölről: bementem, hogy mégsem jó, megint nem jó. Ez háromszor megismétlődött”

– mondta.

Múlt héten pedig megkapta a negyedik, szintén érvénytelen igazolványát. Újabb levelet írt. Irénke elkeseredett, hiszen utazni nem tud, az uszodában pedig minden alkalommal magyarázkodnia kell. A hölgy azt sem érti, miért neki kellene fizetnie 3000 forintot a cseréért, ha nem ő hibázott.

A XIV. kerület polgármestere Híradónknak azt mondta: az igazolvánnyal kapcsolatos ügyintézés nem az önkormányzat, hanem az önkormányzat épületében lévő kormányablak hatásköre. Az adminisztrációs problémát szerinte lehetne kezelni: „ha június 15-i határidővel fel tudna tölteni minden járvánnyal kapcsolatos és minden oltással kapcsolatos adatot a kormány” – mondta Horváth Csaba.

A kormányhivatal oldalán csupán annyi áll: a csere valóban 3000 Ft, ha a kártyát elvesztettük vagy megrongálódott. Ha az adatok hibásak rajta, akkor az igazolványt cserélni kell, a hibás kártyát le kell adni a kormányablakban. Arról viszont nincs szó, hogy mi a teendő, ha az ügyjelentő lap többszöri kitöltése után is ugyanazt az érvénytelen védettségi igazolványt kapja meg valaki.

A kormányhivatal minden védettségi igazolvánnyal kapcsolatos problémás esetet kivizsgál – írta Híradónk kérdésére az Emberi Erőforrások Minisztériuma. A szaktárca közlése szerint a védettségi igazolvány ügyében személyesen a kormányablakokban, illetve az ügyfélkapun keresztül lehet bejelentést tenni.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink