Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-06-11 09:42:00

Kövér megindokolta, miért büntette csaknem tízmillióra Jakabot

A rekordmértékű büntetést még május 17-ei felszólalásáért kapta a Jobbik elnöke: „jut eszembe, mi a helyzet a rabszolgatörvénnyel, ficsúrok?!” - tette fel a közel 10 millió forintos kérdést Jakab Péter. Kövér László most megindokolta, miért volt ilyen értékes ez a megszólalás.

Kövér megindokolta, miért büntette csaknem tízmillióra Jakabot

Megdöntötte korábbi rekordját a házelnök, mikor Jakab Péter május 17-i felszólalását 9,6 millió forintos büntetéssel jutalmazta. Jakab ekkor a „jut eszembe, mi a helyzet a rabszolgatörvénnyel, ficsúrok?!” kérdéssel indított, majd majd kikapcsolt mikrofonjával a perzsaszőnyeg és a ficsúr szavakat címezte a házelnöknek. Kövér László most megindokolta, miért sújtotta ekkora büntetéssel a Jobbik elnökét - számolt be a HVG.

A házelnök több oldalon át védte döntését: mint írta, hiába figyelmeztette Jakabot, hogy ne használjon sértő kifejezéseket, az ellenzéki képviselő „ennek nem tett eleget”. Érvelésében hangsúlyozta, korábban is szólt Jakabnak, ráadásul „az Országgyűlés üléstermében e konkrét kifejezés használata a házszabályi rendelkezések értelmében nem megengedett”.

Kövér fontosnak tartotta megemlíteni, hogy a büntetést jogszerűen és arányosan szabta ki, politikai indokoktól mentesen. Jakab ugyanis "visszaesőnek számít", a csak ebben a ciklusban már negyedszer figyelmeztette a politikust.

A ficsúr szó közel 10 millió forintos értékét korábban a Jobbik-elnök posztolta Facebook-oldalán. Ekkor azt írta: „Nem azt mondtam, hogy csicskák, nem azt, hogy moslékok, nem azt, hogy büdös bunkók, nem azt, hogy hazaárulók. Ezeket ők mondták. Ingyen. A ficsúr szót én mondtam. És igazat mondtam. Ma 10 milliót ér az igaz szó. Csak emlékeztetőül: a fideszes Kaleta-féle pedofília félmilliót.”

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink