Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-06-11 12:08:00

Kocsis Máté: "Dobrev Klára az oligarchák elleni harcát kezdje a férjével!"

A Fidesz frakcióvezetője szerint "Gyurcsányné" oligarchaellenes javaslata inkább "családon belüli vitának" tűnik. Kocsis Máté pénteki Facebook-bejegyzésében ezért azt üzente Dobrev Klárának, a DK kormányfőjelöltjének: "ha harcolni akar az oligarchák ellen, kezdje a férjével".

Kocsis Máté: "Dobrev Klára az oligarchák elleni harcát kezdje a férjével!"

Drasztikus „oligarcha-ellenes” intézkedéseket ígért Dobrev Klára Orbán Viktor kormányinfón adott válaszára reagálva. A DK miniszterelnök-jelöltje egy esetleges 2022-es győzelem esetére azt ígérte: vagyonbiztosok kirendelésével fogják zárolni a közpénzekből milliárdossá hízott oligarchák vagyonát.

Kocsis Máté a közösségi oldalán azt írta: "a lopott budai luxusházban élő milliárdos Gyurcsány az egykori pártállami kapcsolataiból alapozta meg a vagyonát, egy forintokért vett meg állami vállalatokat, értékes ingatlanokat privatizált ki, de külföldről is pénzelték". Így lett milliárdos oligarcha - tette hozzá.

A Fidesz frakcióvezetője úgy folytatta, emellett Gyurcsány Ferenc "bukott kormányának nagy része is milliárdosokból" állt, és az ismert baloldali oligarchák még ma is őt segítik.

"Gyurcsányné oligarchaellenes javaslata így inkább családon belüli vitának tűnik. Este üljenek le, igyanak valamit, és szép nyugodtan beszéljék meg inkább" - fogalmazott a kormánypárti politikus.

atv.hu/MTI

Ajánlom

További belföldi híreink