Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-06-11 11:44:00

Jakab Péter: Hadházy a Fidesz helyett az ellenzéket támadta, ezért nem támogatják Zuglóban

Nagy felháborodást váltott ki a Jobbik tegnapi bejelentése, miszerint nem Hadházy Ákost, hanem az MSZP-s Tóth Csabát támogatják a zuglói előválasztáson. Ez a bejelentés ráadásul abban is eltért az eddig megszokottaktól, hogy eddig minden más párthoz tartozó jelölttel közös fotót tett közzé Jakab, Tóth Csaba mellől azonban lemaradt a Jobbik elnöke.

A Telex megkereste a Jobbik pártelnökét, miért nem Hadházyt támogatják. Jakab a következőt válaszolta: Tóth Csaba már többször is bizonyította, hogy képes legyőzni a Fideszt, „míg Hadházy Ákos ezzel nemcsak, hogy adós maradt, de a Borsodi időközi országgyűlési választáson, ahol a kétharmad lebontása volt a tét, megmutatta, hogy a csatamezőn mennyire lehet rá számítani valójában”.

A borsodi időközi választáson az ellenzéki pártok a jobbikos Bíró Lászlót támogatták, akiről a kampányban korábbi rasszista megnyilvánulásai is előkerültek. Bíró végül veszített, a választás után pedig Hadházy korrupcióval vádolta meg a politikust. Az ellenzéki pártok – beleértve a Momentumot is – visszautasították Hadházy állításait, szerintük a képviselőtől nem kaptak konkrét információkat Bíró ügyeivel kapcsolatban. A politikus arról is beszélt, fel fogja jelenteni Bírót, akiről Jakab később azt mondta a Telexnek, hogy minden bizonnyal el fog indulni az ellenzéki előválasztáson is.

Jakab Péter kiemelte: "A 22-es választásnak jóval nagyobb a tétje annál, minthogy olyat támogassunk, aki a csatatéren, amikor ott kellett volna lenni a fronton, inkább az ellenzéket támadta a Fidesz helyett" - írta, azonban nem akart többet mondani az ügyről, ugyanis a pártok által elfogadott etikai kódexet nem szerette volna megsérteni.

A Jobbik tegnapi bejelentését Hadházy sem hagyta szó nélkül: az oldalára kitett egy Jakab-Tóth grafikát, mellyel emlékeztette a pártelnököt, eddig hogyan néztek ki az ilyen bejelentések fotói.

Jakab Péter így indokolta a közös kép hiányát: „sajnos voltak már rossz tapasztalataink azzal kapcsolatban, hogy ha bizonyos pártnak nem tetsző döntést hozunk, akkor ellepik a trolljaik a facebook oldalamat gyűlölködő kommentekkel. Mi az összefogást képviseljük és nem egymás köpdösését. Ez utóbbinak nem akartunk teret adni az oldalamon”.

Hadházy úgy látja: „a Jobbiknak Zuglóban most nem sikerült jól választani. Persze az is lehet, hogy egyszerűen csak arról van szó, hogy a parlamenti pártok úgy alkudoznak, mint a kofák”.

A Momentum elnöke, Fekete-Győr András érthetetlennek nevezte a Jobbik és a DK döntését, miért Tóth Csabát és nem Hadházyt támogatják.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink