Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-06-11 05:32:00

Hogyan lehetne népszerűbbé tenni Budapestet a belföldi turisták előtt?

Orbán Viktor szerdán azt mondta, hogy a budapesti turizmusban modellváltásra van szükség, nem lehet, hogy 90 százalékban külföldieken alapuljon. A Budapest Brand Nonprofit Zrt. vezérigazgatója szerint ideje volt a kérdésben felébrednie a kormánynak.

Jó reggelt! - reagált a miniszterelnök budapesti turizmussal kapcsolatos kijelentésére Faix Csaba, a Budapest Brand Nonprofit Zrt. vezérigazgatója az ATV Start című műsorában.

Faix szerint az elmúlt 10 évben Tarlós István és Bán Teodóra volt az, aki a budapesti turizmust fejlesztette. Örül annak, hogy végre kezdik érteni, hogy a fővárost nem lehet turizmusában sem külön kezelni.

Elég sok javaslatuk volt arra, hogy valóban a külföldi turisták látogatnak legnagyobb arányban Budapestre. A vezérigazgató elmondta, hogy vannak olyan javaslatok, amik semmibe nem kerülnek a kormánynak, de olyan is, ami jár bizonyos költségekkel.

A Rakpart 2021 néven rendezvénysorozat indul június 18-ától - többek között az ilyen rendezvényekkel is vonzóbbá akarják tenni Budapestet a belföldi turisták előtt.

Faix szerint a kormányzat nagyon egyszerű módon tudna ebben segíteni: az elmúlt hónapokban a Szép-kártyán felgyűlt pénzt nem lehetett elkölteni, a Budapest-kártyát viszont nem lehet megvásárolni vele. Ez egy adminisztratív döntés lenne, amennyiben azt mondja a kormány, hogy a Szép-kártyán lévő pénzt erre is lehetne költeni, azonnal 130 vállalkozónak, valamint több tízezer embernek segítenének.

A másik javaslat költségesebb, de megtérülne: egy Budapest-népszerűsítő kampánnyal be lehetne vonni a belföldi turistákat, bemutatva, mennyi lehetőséget kínál a főváros.

Június 18-tól hétköznapokon is a gyalogosoké lesz a pesti alsó rakpart egy része

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink